Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Longkanker

LongkankerIcoon afspelen
JL6_6iMkUHk
Sluiten Sluit icoon

Longarts prof. dr. Paul Baas geeft informatie over de kankersoort longkanker.

Ons behandelteam

Longkanker is een kwaadaardige vorm van kanker uitgaande van de longen en/of luchtwegen. Longkanker komt voor bij mannen en vrouwen, ook op jongere leeftijd. Het roken van sigaretten, pijp of sigaar kan een rol spelen bij het ontstaan ervan. Ook intensief meeroken kan invloed hebben. Daarnaast komt deze vorm van kanker voor bij mensen die vroeger met asbest hebben gewerkt.

Symptomen bij longkanker

Longkanker geeft vaak pas in een laat stadium symptomen. Veel voorkomende klachten zijn: (kriebel)hoest, bloedspoortjes ophoesten, kortademigheid en pijn op de borst. Ook kunnen klachten als pijn in de botten, hoofdpijn, verlammingsverschijnselen, verminderde eetlust en gewichtsverlies optreden.

Kwaliteit behandeling van longkanker

Wij willen u informeren en inzicht geven in de kwaliteit van zorg die wij in het AVL bieden. Hier vindt u meer informatie over de kwaliteit van de behandeling van longkanker. 

Second opinion na diagnose kanker

Het is mogelijk dat bij u elders de diagnose kanker is gesteld maar u graag een second opinion in het Antoni van Leeuwenhoek wilt aanvragen. Lees meer over second opinion en hoe dit verloopt in ons instituut.  

Uw behandelend arts bepaalt in overleg met u welke onderzoeken er nodig zijn voor het stellen van de diagnose en het opstellen van het behandelplan. Alle genoemde onderzoeken en behandelingen kunnen, maar hoeven niet toegepast te worden. De onderzoeken en behandelingen hangen onder andere af van uw conditie, leeftijd en het stadium van de ziekte.

Diagnostiek

Om de diagnose longkanker te kunnen stellen, worden de volgende onderzoeken verricht:

Behandelingen

Hier vindt u de behandelingen die mogelijk zijn bij longkanker. Immunotherapie is momenteel een experimentele behandelvorm bij longkanker.

Intro

Chirurgie bij longkanker

Een operatie kan een belangrijke bijdrage aan de behandeling leveren.

Lees meer over de behandeling

Op de afdeling Dagbehandeling

Chemotherapie

Chemotherapie kunnen we als aanvullende behandeling geven. Dit kan vooraf of na een operatie of in combinatie met radiotherapie.

Lees meer over de behandeling

Tijdens de bestraling van longkanker ligt u op uw rug met de armen boven het hoofd.

Radiotherapie bij longkanker

Wanneer de ziekte niet is uitgezaaid, kan radiotherapie de voorkeursbehandeling zijn.

Lees meer over de behandeling

Wat is immuuntherapie?

Immuuntherapie

Bij immuuntherapie wordt het natuurlijke afweersysteem van het lichaam versterkt en gemanipuleerd om kanker te bestrijden.

Lees meer over de behandeling

Nieuwe ontwikkelingen

  • Voldoende patiënten voor onderzoek naar veiligheid van mogelijk nieuwe behandeling van darm-, alvleesklier- en longkanker met K-Ras mutatie

    Het Antoni van Leeuwenhoek krijgt momenteel veel vragen naar aanleiding van de ontdekking in het laboratorium van onderzoeker Rene Bernards dat patiënten met darm-, alvleesklier- en longkanker met een zogenaamde K-Ras mutatie mogelijk baat zouden kunnen hebben bij een nieuwe combinatietherapie.

    Lees verder

Meer informatie

Deel dit onderwerp
 
We helpen u graag verder020 512 9111
 
contact
020 512 9111
We helpen u graag verder