Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Weke delenkanker

Informatie over sarcomen, symptomen van sarcomen en de diagnostiek en behandeling van sarcomen in het Antoni van Leeuwenhoek (AVL).

Ons behandelteam

Weke delenkanker zijn kankersoorten die ontstaan vanuit het steun- en bindweefsel. Deze kankervormen kunnen bijvoorbeeld voorkomen in spieren, zenuwen, vet, bloedvaten, kraakbeen, bot en het weefsel tussen organen. Er zijn weke delenkanker die snel en agressief uitzaaien en soorten die langzaam groeien en niet of nauwelijks uitzaaien.

Weke delenkanker zijn zeldzaam en komen vooral voor bij kinderen en ouderen. Waardoor weke delenkanker ontstaan is onbekend. Soms speelt erfelijkheid een rol. Deze vormen van kanker geven meestal pas in een laat stadium klachten, omdat ze, tussen andere weefsels gelegen, vaak pas laat druk op organen, bloedvaten of zenuwen geven.

Uw behandelend arts bepaalt in overleg met u welke onderzoeken er nodig zijn voor het stellen van de diagnose en het opstellen van het behandelplan. Alle genoemde onderzoeken en behandelingen kunnen, maar hoeven niet toegepast te worden. De onderzoeken en behandelingen hangen onder andere af van uw conditie, leeftijd en het stadium van de ziekte.

Diagnostiek

Om de diagnose weke delenkanker te kunnen stellen, worden de volgende onderzoeken verricht:

Behandelingen

Bij een sarcoom wordt meestal gekozen voor een bestraling voorafgaand aan een operatie.

Radiotherapie bij sarcomen

Voor of na de operatie van een sarcoom kunt u radiotherapie krijgen. Bij radiotherapie worden de tumorcellen vernietigd door straling.

Lees meer over de behandeling

Op de afdeling Dagbehandeling

Chemotherapie

Chemotherapie kunnen we als aanvullende behandeling geven. Dit kan vooraf of na een operatie of in combinatie met radiotherapie.

Lees meer over de behandeling

Operatie

Chirurgie bij sarcomen

In de meeste gevallen kan een sarcoom operatief verwijderd worden.

Lees meer over de behandeling

Meer informatie

Deel dit onderwerp
 
We helpen u graag verder020 512 9111
 
contact
020 512 9111
We helpen u graag verder