Team Maagkanker Slokdarmkanker

Maagkanker en slokdarmkanker

Per jaar zijn er ongeveer 1.300 nieuwe patiënten met maagkanker in Nederland en ruim 2.500 nieuwe patiënten met slokdarmkanker. Ons team zet zich iedere dag voor de volle 100% in om patiënten de meest optimale behandeling te geven met de hoogste kwaliteit van leven. Door de combinatie van de beste zorg en onderzoek voor de patiënt met maag- of slokdarmkanker streven wij ernaar om toonaangevend te zijn binnen de oncologische zorg voor deze patiëntengroep. Hierbij staan voor ons de volgende aspecten centraal: de patiënt als uitgangspunt, innovatie en verbetering en specialiseren en samenwerken.  

Second opinion

Het is mogelijk dat bij u elders de diagnose kanker is gesteld maar u graag een second opinion in het Antoni van Leeuwenhoek wilt aanvragen. Lees meer over second opinion en hoe dit verloopt in ons instituut.  

Uw behandelend arts bepaalt in overleg met u welke onderzoeken er nodig zijn voor het stellen van de diagnose en het opstellen van het behandelplan.
Alle genoemde onderzoeken en behandelingen kunnen, maar hoeven niet toegepast te worden. De onderzoeken en behandelingen hangen onder andere af van uw conditie, leeftijd en het stadium van de ziekte.

Daarom het AVL

U krijgt uitstekende medische zorg

 • Is er in een ander ziekenhuis bij u maagkanker gediagnosticeerd? U kunt bij ons terecht voor second opinion en/of behandeling.
 • Onderzoek en zorg onder één dak, waardoor u altijd wordt behandeld volgens de nieuwste inzichten, met mogelijkheid tot nieuwe behandelingen. U krijgt bij ons een advies op maat.
 • Veel aandacht voor ondersteunende zorg, zoals fysiotherapie, psychologische hulp en revalidatie.
 • Veel aandacht voor u en uw naasten.
8.6

Patiënttevredenheid in het Antoni van Leeuwenhoek

Patiënten beoordelen het Antoni van Leeuwenhoek met de volgende rapportcijfers.

Deel uw eigen ervaring
 • 8.5
  Deskundigheid
 • 8.5
  Persoonlijke aandacht
 • 8.1
  Informatie
 • 8.6
  Vertrouwen
 • 8.3
  Mogelijkheid eigen inbreng

Ontmoet enkele specialisten

Maak kennis met een aantal specialisten binnen het maag- en slokdarmkankerteam:

Het behandelteam

Onze specialisten zijn volledig gespecialiseerd in maag- darm- en leverkanker. In een multidisciplinair overleg wordt uw situatie aan de hand van uw uitslagen en medische gegevens en overlegd en wordt gekeken welke behandeling voor u het beste is. Vervolgens bespreekt uw eigen arts dit plan met u. Bij het Antoni van Leeuwenhoek bent u een gelijkwaardige gesprekspartner en beslist u mee over uw eigen behandeling.