Chemo Embolisatie Bedieningsruimte

Chemo-embolisatie

Chemo-embolisatie is een vorm van een regionale chemotherapie van levertumoren of uitzaaiingen in de lever. De chemotherapie wordt in heel kleine bolletjes in de leverslagader gebracht. Die bolletjes blokkeren de bloedbaan en geven daar langzaam hun kankermedicijnen af. Deze behandeling zorgt ervoor dat er gedurende een langere periode veel kankermedicijnen direct bij de tumor worden afgegeven.

Informatie over de behandeling

De behandeling zelf

De interventieradioloog brengt via uw liesslagader een katheter in uw leverslagader om bolletjes chemotherapie toe te dienen.

Omdat het inspuiten van de met chemotherapie geladen bolletjes pijnlijk kan zijn, zorgt de anesthesist ervoor dat u goede pijnstilling krijgt.

Die bolletjes met chemotherapie blokkeren de bloedbaan en geven daar langzaam hun kankermedicijnen af. Gedurende een langere periode worden de kankermedicijnen zo direct bij de tumor afgegeven

Mogelijke bijwerkingen

Na afloop van chemo-embolisatie kunt u tijdelijk misselijk zijn. U blijft minstens een nacht opgenomen. Afhankelijk van hoe u zich voelt, mag u de volgende dag naar huis.

Controle

Na een maand komt u op controle en ondergaat u een CT-scan.