Informatie voor bezoekers en begeleiders
Op deze pagina hebben we de meestgestelde vragen voor bezoekers op een rij gezet.
Staat u vraag er niet tussen? We vragen u dan contact op te nemen via ons algemene nummer (020 512 9111) en dan helpen we u graag verder.
Aangescherpte bezoekersregeling
Het aantal coronabesmettingen blijft toenemen. Om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden, willen we het aantal mensen in het ziekenhuis zoveel mogelijk beperken. Dit geldt ook voor bezoekers van onze patiënten die op de verpleegafdelingen liggen en voor begeleiders van patiënten. Vanaf maandag 5 oktober wordt de bezoekersregeling daarom aangepast.
We begrijpen dat dit een vervelende maatregel is, maar dit doen we om onze patiënten te beschermen en te zorgen dat er minder mensen in het Antoni van Leeuwenhoek zijn. Als de situatie daar om vraagt kunnen we natuurlijk (in overleg met de verpleging) afwijken van deze bezoekregels.
Afspraken voor bezoekers:
- Patiënten in de kliniek mogen 1 bezoeker per dag (24 uur) ontvangen. Plus eventueel een kind onder de 13 jaar vanuit het eigen gezin.
- Bezoekuur begint later en wel van 16.30 – 19.30 uur.
- Voor bezoekers geldt: kom niet mee wanneer je last hebt van luchtwegklachten (hoesten, verkoudheid), keelpijn en/of koorts.
- Houd altijd 1,5 meter afstand en draag een mondneusmasker.
- Patiënten kunnen dagelijks op de AVL-iPad aangeven wie er die dag op bezoek komt. Komt u op bezoek, dan controleert de receptie bij de hoofdingang of u geregistreerd staat.
- Tijdens het bezoekuur staat er een corona-host bij de ingang van de verpleegafdeling en in het afdelingsrestaurant.
Afspraken voor begeleiders zijn als volgt:
- Voor de begeleider geldt: kom niet mee wanneer je last hebt van luchtwegklachten (hoesten, verkoudheid), keelpijn en/of koorts.
- Hou altijd 1,5 meter afstand en draag een mondneusmasker.
- Polikliniek en het Centrum voor Kwaliteit van Leven : patiënten met een afspraak kunnen worden vergezeld door maximaal 1 begeleider.
- Dagbehandeling en CRU (Clinical Research Unit): 1 begeleider mag alleen de eerste kuur mee, tenzij de patiënt hulpbehoevend is.
- OBC (Onderzoek en Behandelcentrum): 1 begeleider mag alleen mee op donderdagochtend bij urologische onderzoeken of als de patiënt hulpbehoevend is.
- Spoedafdeling: 1 begeleider mag mee per patiënt.
- Radiotherapie: 1 begeleider mag alleen mee bij een poli-afspraak. Bij bestraling gaat in principe geen begeleider mee, tenzij patiënt hulpbehoevend is.
- Radiologie, Nucleaire Geneeskunde en het Priklab: in principe geen begeleiders mee, tenzij patiënt hulpbehoevend is.
Uiteraard kunnen deze maatregelen in overleg worden aangepast als patiënten hulpbehoevend zijn en afhankelijk zijn van hun begeleider. Wij vragen begeleiders dan om buiten of aan het einde van de centrale hal te wachten.