header e-health 2
123

E-health jaaroverzicht 2020

In februari is er in Nederland vier weken lang aandacht voor slimme zorg en innovatie. Iedere week staat slimme zorg en innovatie centraal in één regio. Daarna wordt het stokje doorgegeven aan de volgende regio. Deze week is het Antoni van Leeuwenhoek aan de beurt! Wist je dat we in het AVL veel doen om de zorg nog slimmer en patiëntvriendelijker te maken doormiddel van eHealth? Zo zetten we videoconsult in, zodat een rit naar het AVL niet meer nodig is, en onderzoeken we of we VR brillen kunnen inzetten om pijn bij patiënten te verminderen.
Verhalenvijver

Verhalenvijver

Sinds januari kunnen patiënten en naasten bij de verhalenvijver in de centrale hal ontdekken hoe je kunt leven met en na kanker. Mensen delen via interactieve verhalen hun ervaringen, emoties problemen en klachten.
VR bril

VR brillen

De afdeling pijnpoli heeft afgelopen jaar onderzocht of en hoe VR brillen kunnen worden ingezet voor patiënten met pijnklachten. In 2021 starten we met een pilot in de kliniek te testen wat het effect is van de brillen.

Wilt u de VR bril testen? Dit kan als u opgenomen bent en onder behandeling staat van een pijnarts.

Bedside terminals

Bedside tablets

Sinds februari is naast ieder bed op de verpleegafdelingen een tablet te vinden. Hierop kunt u o.a. televisie kijken, radio luisteren, internetten, MijnAVL openen of inloggen op uw eigen streamingsdiensten (als Netflix).