Behandeltraject voor patiënten helder en overzichtelijk dankzij nieuwe app

8 mrt 2018

MediMapp informeert patiënten over hun persoonlijke zorgtraject

Waar gaat mijn afspraak precies over? Wanneer en waar vindt deze plaats? En hoe kan ik mij daar het beste op voorbereiden? Het zijn zo maar enkele vragen waar je als patiënt steeds weer mee te maken krijgt. Om het makkelijker en overzichtelijker te maken, introduceert het Antoni van Leeuwenhoek 'MediMapp'. Een app voor de mobiele telefoon waarin alle informatie over het persoonlijke zorgtraject terug te vinden is.

"Met MediMapp zorgen we ervoor dat de juiste informatie beschikbaar is op het moment dat het relevant is", zegt Paulien Verlaan, Adviseur Informatiemanagement. "Elke patiënt die behandeld wordt, doorloopt een zogenoemd zorgtraject. In dit traject staan de te volgen stappen voor een patiënt gedurende de behandeling. Om de transparantie te verbeteren, patiënten goed voor te bereiden en/of hen gerust te stellen, is MediMapp ontwikkeld. Hiermee weet je als patiënt precies waar je aan toe bent."

MediMapp geeft inzage in het persoonlijke zorgtraject. In dit zorgtraject is per 'halte' informatie over de inhoud van de afspraak te vinden, waar en wanneer de afspraak plaatsvindt en met welke zorgverlener je een afspraak hebt. Ook is per afspraak gegeven hoe je je kan voorbereiden. MediMapp is vanaf 8 maart in het Antoni van Leeuwenhoek te gebruiken. Vooralsnog is deze app alleen nog door patiënten met borstkanker te gebruiken. Uitbreiding naar andere patiëntengroepen volgt mogelijk in een latere fase.

Hoe kun je MediMapp bereiken?

MediMapp is te bereiken via https://medimapp.avl.nl, door de MediMapp app te downloaden vanuit de appstore, of via een knop op MijnAVL ('MediMapp'). De knop op MijnAVL linkt door naar MediMapp, waar de patiënt met de gegevens van MediMapp kan inloggen. Als je gebruik wilt maken van MediMapp, dan kun je dit bij het eerste bezoek aan de polikliniek laten weten. Een medewerker van de polikliniek zal dan een uitnodiging versturen.

Bij problemen met MediMapp, kunnen patiënten contact opnemen met het Centrum Patiëntinformatie via 020-5129111. Mailen kan ook: mijnavl@nki.nl. Of binnenlopen bij het centrum in de centrale hal van het Antoni van Leeuwenhoek.