Voorgevel gevel voorkant avond nacht
123

Bekijk ons digitale jaarbericht 2017

13 jul 2018

Geen tumor is hetzelfde, geen patiënt is hetzelfde, geen dag is hetzelfde. Elke dag zetten alle medewerkers van het Antoni van Leeuwenhoek zich met energie en bevlogenheid in voor onze patiënten en het realiseren van onze missie: door de combinatie van zorg, onderzoek en (inter)nationale kennisuitwisseling leveren wij een significante bijdrage aan het oplossen van het kankerprobleem in de 21e eeuw.

Vanuit onze kernwaarden excellent, grensverleggend, betrokken en samen, blikken we in dit digitale jaarbericht terug op onze hoogtepunten en resultaten in 2017. We lichten toe op welke thema's wij ons richten, vertellen over de ontwikkelingen binnen de meest voorkomende tumorsoorten, en verschillende relaties vertellen over hoe zij de samenwerking met het Antoni van Leeuwenhoek hebben ervaren in 2017.

Wist u bijvoorbeeld dat…

  • we in 2017 een Europees expertisecentrum voor Kwaliteit van Leven hebben geopend, waar gespecialiseerde en ervaren professionals -aanvullend op de kankerbehandeling- ondersteunende zorg bieden?
  • Het Antoni van Leeuwenhoek als enige ziekenhuis in Nederland in 2017 opnieuw erkend is als Comprehensive Cancer Center? De erkenning voor het samenhangend en op hoog niveau aanbieden van oncologische zorg, onderwijs en onderzoek.
  • 3.925 patiënten in 2017 deelnamen aan een experimentele behandeling in het Antoni van Leeuwenhoek?
  • Bijna 9.000 vrouwen in 2017 de weg vonden naar het AVL Borstkankercentrum voor (snel)diagnostiek, behandeling, second opinion en wetenschappelijke studies?
  • Onze onderzoekers 740 publicaties in wetenschappelijke tijdschriften realiseerden?
  • Donateurs van de AVL Foundation in 2017 maar liefst 2.3 miljoen euro opbrachten ten behoeve van onderzoek?

Dank aan iedereen die de bereikte resultaten in 2017 mogelijk heeft gemaakt en een mooie zomer gewenst! Het volledige jaarbericht 2017 is hier te lezen.