Grote verkeershinder 1-3 november: AVL slecht bereikbaar

29 okt 2019 12:01

Van donderdag 31 oktober (22:00 uur) tot maandag 4 november (5:00 uur) wordt de A10 bij Amsterdam Zuid afgesloten. Het Antoni van Leeuwenhoek is daardoor slechter bereikbaar gedurende deze dagen. Ook is er vanaf vrijdag 1 november tot zondagochtend 3 november geen treinverkeer mogelijk op of via stations Amsterdam Zuid en RAI.

Gedurende deze dagen wordt de A10 zuid vanaf knooppunt Badhoevedorp in de richting Utrecht (zuidelijke buitenring van west naar oost) afgesloten. Om die reden is het Antoni van Leeuwenhoek vanuit het westen via de A4, afslag Sloten, niet bereikbaar per auto. 

Ook is er vanaf vrijdag 1 november tot zondagochtend 3 november geen treinverkeer op of via stations Amsterdam Zuid en RAI. Het metroverkeer rijdt deze dagen wél normaal en de noordelijke binnenring van de A10 zuid in de richting Den Haag (van oost naar west) is ook open. Zie onderstaande afbeelding voor de afsluiting van de A10 zuid en de beoogde omleidingsroutes.

Verwacht wordt dat dit tot grote verkeershinder en vertragingen leidt.

Toelichting over de reden van de afsluitingen

Op deze dagen wordt het eerste betonnen dek ten behoeve van de nieuw reizigerstunnel bij station Amsterdam Zuid ingeschoven. Aangezien het dek dwars door de zuidelijke rijbanen van de A10 zuid en het spoor geschoven wordt, zijn beiden gedurende dit weekend afgesloten.

Deze werkzaamheden zijn nodig voor de uitbreiding van station Amsterdam Zuid, als onderdeel van het project Zuidasdok. Hoewel dit project kampt met vertraging, gaan de opdrachtgevers (Rijk, gemeente Amsterdam, Vervoerregio Amsterdam en provincie Noord-Holland) onverminderd door met de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Het inschuiven van dit dek is een cruciale stap in de capaciteitsuitbreiding van het drukke station Amsterdam Zuid.

Meer informatie

Op zuidas.nl vertellen we u uitgebreid over de komende afsluitingen en omleidingen. Mocht u vragen hebben, neem gerust contact met ons op via het Amsterdam Zuidas Informatiecentrum, via contact@zuidas.nl of 0800-5065.