Aangescherpte maatregelen voor onze patiënten en bezoekers

27 aug 2020 16:11

Met het oog op een mogelijke toename van patiënten en bezoekers die terugkeren van een (vakantie)reis uit een land of regio waar code ‘oranje’ of ‘rood’ geldt scherpen wij vanaf 26 augustus onze maatregelen aan. Op deze manier zorgen wij ervoor dat ons ziekenhuis een veilige plek blijft voor bezoekers, patiënten en onze medewerkers.

Patiënten

  • Terugkomst uit oranje of rood gebied

Bent u in de afgelopen 10 dagen in een land of gebied geweest waar code ‘oranje’ of ‘rood’ geldt? Neem dan voor uw afspraak contact op met uw behandelend arts via het algemene nummer 020 5129111. Waar mogelijk wordt uw afspraak uitgesteld tot na de thuisquarantaineperiode van 10 dagen. Met deze maatregelen volgen wij de landelijke richtlijn van het RIVM die dringend adviseert om na een bezoek aan een land of regio waar code ‘oranje’ of ‘rood’ geldt 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Als uw behandeling niet uitgesteld kan worden, nemen wij passende beschermende maatregelen om ervoor te zorgen dat u, onze medewerkers en onze bezoekers beschermd zijn tegen een eventuele besmetting.

  • Betrokken bij bron- en contactonderzoek en of in thuisquarantaine

Neemt u deel aan bron- en contactonderzoek of is u gevraagd in thuisquarantaine te blijven? Dan verzoeken we u voor uw bezoek aan het AVL contact op te nemen met uw behandelaar via het algemene nummer 020 5129111.

Bezoekers en begeleiders

Voor bezoekers en begeleiders die teruggekeerd zijn uit een land of regio waar code ‘oranje’ of ‘rood’ geldt, moeten wij helaas melden dat een bezoek aan ons ziekenhuis moet worden uitgesteld tot de quarantaineperiode van 10 dagen afgelopen is. Deze maatregelen gelden ook voor bezoekers en begeleiders die op basis van bron- en contactonderzoek in thuisquarantaine zitten, omdat zij nauw contact hebben gehad met een persoon die positief getest is op het coronavirus.

Overige voorzorgsmaatregelen

De bovengenoemde maatregelen zijn een uitbreiding op onze eerder gecommuniceerde voorzorgsmaatregelen. Deze blijven ongewijzigd. Wij zullen patiënten en bezoekers blijven screenen en naar eventuele corona gerelateerde gezondheidsklachten vragen bij een bezoek aan ons ziekenhuis. Ook worden patiënten die voor opname komen of voor een afspraak op de afdelingen Radiotherapie, Radiologie, Dagbehandeling of OBC vooraf (een tot 3 dagen)gebeld om te vragen naar mogelijke klachten die kunnen wijzen op een coronabesmetting. Patiënten worden ook voor hun eerste afspraak op de poli gebeld. 

Vragen die u gesteld worden bij telefonisch contact voor uw afspraak:

  • Is er sprake van koorts of koortsig gevoel?
  • Is er sprake van luchtwegklachten?
  • Is er sprake van nieuwe buikklachten?
  • Is er sprake van plotseling smaak- / reukverlies?
  • Is er door of via GGD gevraagd in thuisquarantaine te gaan?
  • Bent u afgelopen twee weken in het buitenland geweest?