Bezoekers- en begeleidersregeling aangescherpt

5 nov 2021 09:47

Omdat het aantal besmettingen in Nederland oploopt worden de coronamaatregelen in Nederland weer aangescherpt. Ook bij ons in het ziekenhuis. In het Antoni van Leeuwenhoek komen veel patiënten die een zeer kwetsbare gezondheid hebben of mogelijk nog een derde prik krijgen omdat ze, ondanks vaccinatie, onvoldoende beschermd zijn tegen het virus.

Om hen een veilige toegang tot onze zorg te bieden moeten we helaas onze bezoekers- en begeleidersregeling vanaf maandag 8 november aanscherpen. Dit om het aantal contactmomenten te verminderen en de kans op besmettingen tegen te gaan.

Het virus is niet weg en daarom vragen we u om alert te blijven en niet naar het AVL te komen als u coronagerelateerde klachten zoals een verkoudheid of koorts hebt. We vragen u dringend om een mondneusmasker te blijven dragen en om 1,5 meter afstand te houden. Dit blijft belangrijk.

Bezoekersregeling naar 2 personen

Patiënten op de verpleegafdeling mogen in totaal 2 bezoekers per dag (24 uur) ontvangen en 1 bezoeker per keer. Mits bezoekers geen gezondheidsklachten hebben en ze een mondneusmasker dragen.

Bezoekers mogen daarnaast maximaal 1 kind van 12 jaar of jonger meenemen. Hij of zij telt niet mee voor het maximaal aantal bezoekers per dag. Bezoektijd blijft van 15.30 – 19.30 uur.

Maximaal 1 begeleider mee

Het is voor patiënten die voor een opname of een operatie komen toegestaan om 1 begeleider mee te nemen. Voor alle overige afdelingen geldt: 1 begeleider per patiënt. Mits begeleiders geen gezondheidsklachten hebben en ze een mondneusmasker dragen. De afdeling Radiotherapie vormt hierop een uitzondering. Het dringende verzoek aan patiënten voor de afdeling radiotherapie is om uw begeleider in de centrale hal of buiten te laten wachten en u niet te laten vergezellen op de afdeling.

Lees hier meer over onze coronamaatregelen.