Update over corona besmettingen op verpleegafdeling

22 mrt 2021 21:11

Vorige week maandag is een aantal medewerkers en twee patiënten op de 6e etage van het Antoni van Leeuwenhoek positief getest op het coronavirus. Naar aanleiding daarvan zijn er direct maatregelen genomen die gericht zijn op het voorkomen van verdere verspreiding. Uit voorzorg zijn alle patiënten van de 6e verdieping getest. Ook alle medewerkers - werkzaam op deze verpleegafdeling - zijn preventief getest op het coronavirus. In totaal bleken 2 patiënten en 10 medewerkers positief te zijn. De patiënten zijn gelijk geïsoleerd verpleegd en hebben inmiddels het ziekenhuis verlaten. Alle medewerkers zijn in thuisquarantaine.

Afgelopen weekend zijn alle patiënten en medewerkers (conform RIVM beleid 5 dagen na mogelijk contact) voor de tweede keer getest. Uit deze uitslag blijken alle nog op de 6e etage opgenomen en de reeds ontslagen patiënten negatief te zijn. Wel bleken nog 3 medewerkers positief getest. Zij zijn uiteraard in thuisquarantaine. De 6e etage is na deze resultaten weer geopend voor nieuwe opnames.

17 maart 2021

Op maandag zijn 5 medewerkers en 1 patiënt op de 6e etage van het Antoni van Leeuwenhoek positief getest op het coronavirus. Naar aanleiding daarvan zijn er direct maatregelen genomen die gericht zijn op het voorkomen van verdere verspreiding. Uit voorzorg zijn alle patiënten van de 6e verdieping getest. Ook alle medewerkers - werkzaam op deze verpleegafdeling - zijn preventief getest op het coronavirus. Inmiddels is bekend dat er in totaal 2 patiënten en 10 medewerkers positief zijn. De patiënten zijn gelijk geïsoleerd verpleegd en hebben inmiddels het ziekenhuis verlaten. Alle medewerkers zijn in thuisquarantaine.

Voorlopig blijft de 6e etage nog zoveel mogelijk afgesloten van de rest van het ziekenhuis. Een vervelende maatregel, maar onvermijdelijk om onze patiënten en medewerkers te beschermen. Er worden tot nader orde geen nieuwe patiënten op de 6e etage opgenomen. De behandelend arts kijkt of de patiënt op een andere etage kan worden opgenomen of dat de opname of behandeling tijdelijk kan worden uitgesteld. Patiënten worden gebeld als hun opname moet worden verplaatst.

Aankomend weekend worden alle patiënten en medewerkers opnieuw getest. Afhankelijk van de uitkomst daarvan nemen we verdere maatregelen.

Vijf medewerkers op verpleegetage en 1 patiënt positief getest op corona

15 mrt 2021 21:11

Op de verpleegafdeling op de 6e etage van het Antoni van Leeuwenhoek zijn vijf medewerkers en één patiënt positief getest op het coronavirus. De positief geteste medewerkers zijn thuis in quarantaine, conform het beleid van het ziekenhuis en van de Rijksoverheid. De patiënt die besmet is met het coronavirus wordt geïsoleerd verpleegd.

Op de 6e etage liggen overwegend patiënten die voor een operatie komen of net geopereerd zijn. Er zijn direct extra maatregelen genomen die gericht zijn op het voorkomen van verdere verspreiding. Vandaag is een groot aantal medewerkers werkzaam op deze verpleegafdeling preventief getest op het coronavirus. De rest van de medewerkers van deze afdeling worden morgenochtend getest. Uit voorzorg zijn vandaag ook alle patiënten van de 6e verdieping getest. Morgen aan het einde van de middag verwachten we de uitslagen.

Totdat we zicht hebben op het eventuele aantal besmette patiënten is de 6e etage zoveel mogelijk afgesloten van de rest van het ziekenhuis en kunnen patiënten helaas tijdelijk geen bezoek ontvangen. Een vervelende maatregel, maar onvermijdelijk om onze patiënten en medewerkers te beschermen. Ook worden er geen nieuwe patiënten op de 6e etage opgenomen. De behandelend arts kijkt of de patiënt op een andere etage kan worden opgenomen of dat de opname of behandeling tijdelijk kan worden uitgesteld. Patiënten worden gebeld als hun opname niet doorgaat.

Maatregelen om verspreiding coronavirus te voorkomen

Voor alle overige afdelingen kunnen patiënten en bezoekers nog steeds met een gerust hart ons ziekenhuis bezoeken. Want het AVL heeft een strikt coronapreventiebeleid. Alle geplande afspraken in het Antoni van Leeuwenhoek gaan zonder tegenbericht gewoon door. Voor iedereen is het belangrijk om een mondmasker te dragen, 1,5 meter afstand te houden, handen te wassen en bij klachten thuis te blijven.

Kan ik nog wel naar het Antoni van Leeuwenhoek komen?

Ja het is veilig om naar ons ziekenhuis te komen. Staat er voor u een afspraak bij de afdelingen Radiologie, Radiotherapie, OBC of Dagbehandeling of een opname in het AVL gepland? Dan nemen wij een dag van tevoren telefonisch contact met u op met de vraag of u klachten heeft die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus. Wij beoordelen eventuele klachten en bekijken of uw afspraak door kan gaan. Bij de hoofdingang komt u langs de zogenaamde corona-balie, waar patiënten en bezoekers wordt gevraagd naar luchtwegklachten en/of koorts en waar we de temperatuur van patiënten en bezoekers opnemen met speciale infrarood thermometers.

Heeft u een vraag over de besmettingen op de 6e etage of bent u ongerust dan kunt u contact opnemen met Centrum Patiënteninformatie via 020 5129111.