Vanaf zaterdag 26 juni versoepelingen voor bezoekers en begeleiders

25 jun 2021 13:00

Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt verder af. En steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Daardoor is het mogelijk om de bezoekersregeling te versoepelen en de bezoektijd te verruimen. Het dragen van een mondneusmasker blijft voorlopig wel verplicht in het Antoni van Leeuwenhoek voor patiënten, bezoekers en begeleiders vanaf 13 jaar. Dit omdat we in ons ziekenhuis te maken hebben met kwetsbare patiënten en het lastig is om overal 1,5 meter afstand te houden zoals in de spreekkamers. Zo willen we de kans op besmetting en/of verspreiding van het coronavirus in ons ziekenhuis voorkomen.

Bezoekersregeling

  • Bezoekersregeling naar 2 personen: patiënten in de kliniek mogen in totaal 2 bezoekers per dag (24 uur) ontvangen. Bezoekers mogen daarnaast maximaal 1 kind van 12 jaar of jonger meenemen. Hij of zij telt niet mee voor het maximaal aantal bezoekers per dag.
  • Uitbreiding bezoekuur: het bezoekuur is van 15.30 uur tot 19.30 uur.
  • Registratie bezoekers: we stoppen met de bezoekregistratie op de AVL-iPad. U kunt gelijk doorlopen naar de verpleegafdeling.

Begeleiders

  • Begeleider mee bij opname: het is voor patiënten die voor een opname of een operatie komen weer toegestaan om 1 begeleider mee te nemen. Voor alle overige afdelingen blijft de begeleidersregeling van kracht vanwege de beperkte ruimte die daar is. Meer informatie over de afspraken voor begeleiders.

Overige coronamaatregelen nog steeds van kracht

Voor bezoekers en begeleiders blijft het wel belangrijk zich te houden aan de basis coronaregels:

  • Wij houden 1,5 meter afstand. Doe dit voor elkaar en voor onze patiënten en medewerkers.
  • Mondneusmasker op: voor uw en onze veiligheid. Bij de coronabalie komen extra mondneusmaskers te liggen mocht u door de versoepelingen uw mondneusmasker zijn vergeten mee te nemen.
  • Desinfecteer uw handen
  • Kom niet wanneer u last hebt van luchtwegklachten (hoesten, verkoudheid), keelpijn en / of koorts.

Help mee de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Lees hier alle coronamaatregelen.