Versoepelingen coronamaatregelen in het Antoni van Leeuwenhoek

25 sep 2021 09:26

Vanaf 25 september worden de coronamaatregelen in Nederland versoepeld en dat geldt ook voor het Antoni van Leeuwenhoek. We zijn vooral blij dat we onze bezoekregels weer kunnen verruimen en dat er weer meer begeleiders in het AVL welkom zijn. Maar we blijven wel mondneusmasker dragen. Dat geldt voor onze medewerkers, maar ook voor u als patiënt, begeleider of bezoeker. Het virus is niet weg en daarom vragen we u om alert te blijven en niet naar het AVL te komen als u coronagerelateerde klachten zoals een verkoudheid of koorts hebt.

Onze maatregelen op een rij:

Bezoekers en begeleiders zijn weer toegestaan
De bezoekers en begeleidersregeling is weer terug naar normaal. Er mogen weer meer dan 2 bezoekers per 24 uur op bezoek bij een patiënt. Het aantal bezoekers per keer is afhankelijk van de bezoekersregeling per afdeling. Dit geldt ook voor begeleiders die mee komen met een patiënt. Mits bezoekers en begeleiders geen gezondheidsklachten hebben en ze een mondneusmasker dragen.

1,5 meter is beter
De basisregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. De 1,5 meter stickers overal in het AVL laten we daarom nog even zitten.

Het dragen van een mondneusmasker blijft bestaan
We vragen u dringend om een mondneusmasker te blijven dragen. Veel van onze patiënten vinden deze bescherming prettig. In het Antoni van Leeuwenhoek komen veel patiënten die een zeer kwetsbare gezondheid hebben of mogelijk nog een derde prik krijgen omdat ze, ondanks vaccinatie, onvoldoende beschermd zijn tegen het virus. Om hen een veilige toegang tot onze zorg te bieden, houden we vast aan het dragen van een mondneusmasker. Ook onze medewerkers dragen in contact met patiënten nog een mondneusmasker of faceshield. In de spreekkamers en op de balies blijven de plexiglasschermen voorlopig ook ter bescherming staan.

Telefonisch- of videoconsulten blijven
We hebben tijdens de coronapandemie veel geleerd over de video-consult. Ook patiënten vonden het vaak prettig. Onze behandelaars bekijken welke afspraken telefonisch- of per video kunnen plaatsvinden en welke fysiek in het AVL.

De hygiëneregels veranderen niet
Hygiëne blijft heel belangrijk. Dus: was regelmatig uw handen, nies in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en schud geen handen. Onze medewerkers zullen u ook geen hand geven.

Heeft u klachten, kom niet naar het AVL!
We nemen een dag van te tevoren telefonisch contact op met patiënten met de vraag of er klachten zijn die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus. Wij beoordelen eventuele klachten en bekijken of de afspraak door kan gaan. Bezoekers en begeleiders die corona gerelateerde klachten of koorts hebben, verzoeken wij om niet naar het AVL te komen.

Er mogen weer meer dan 2 personen in de lift

Restaurant Vermaat is open zonder coronatoegangsbewijs
Het restaurant van Vermaat gaat weer helemaal open voor medewerkers, patiënten, begeleiders en bezoekers. Het zitgedeelte van Vermaat is geen geregistreerd restaurantgebied. Dit betekent dat we volgens de regels van de overheid geen coronatoegangsbewijs hoeven te vragen.