Grote verkeershinder van 22 juli tot 3 augustus: A4 en A10 Zuid dicht in één rijrichting

25 jul 2022 12:00

Van 22 juli tot 3 augustus 2022 wordt grote verkeershinder verwacht aan de zuidkant van Amsterdam. In deze 11 dagen zijn de A4 en A10 Zuid dicht in één rijrichting. De A4 en de A10 Zuid richting Hengelo (A1) en Utrecht (A2) zijn afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI. De afsluiting start op vrijdag 22 juli (22:00 uur) en eindigt op woensdag 3 augustus (05:00 uur). Verkeer wordt omgeleid via de A9 en A5. Dit kan voor sommige bezoekers en patiënten invloed hebben op de reistijd naar het Antoni van Leeuwenhoek.

Hinder

Hoewel de afsluiting plaatsvindt in een periode dat er doorgaans minder verkeer is, moeten automobilisten rekening houden met een forse extra reistijd die kan oplopen tot een uur. Station Amsterdam Zuid blijft bereikbaar per trein maar met een aangepaste dienstregeling. De metro’s en bussen rijden tijdens deze 11-daagse periode wel gewoon.

Hoe te reizen?

In aanloop naar en tijdens de werkzaamheden kan via askandgo.nl een persoonlijk reisadvies worden opgevraagd aan een medewerker van Ask&Go. De medewerker die de vraag beantwoordt is goed op de hoogte van actuele afsluitingen en alternatieven. Het is mogelijk om routelinks toegestuurd te krijgen voor navigatie-apps zoals Google Maps. Ask&Go is er voor iedereen met een reisvraag, ongeacht het vervoersmiddel. 

Zuidasdok

Ter hoogte van station Amsterdam Zuid wordt de snelweg tijdelijk verwijderd in één richting en een deel van het treinspoor om de fundering te maken voor een tweede stationspassage. De werkzaamheden maken onderdeel uit van Zuidasdok, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en ondertunneld en station Amsterdam Zuid compleet vernieuwd. Dit station is na de vernieuwing, in reizigersaantallen, vergelijkbaar met station Amsterdam Centraal.