Mondneusmasker niet meer verplicht tenzij 1,5 meter afstand niet mogelijk is

Overal in Nederland zijn de coronamaatregelen zo goed als afgeschaft en het aantal besmettingen neemt af. Daarom versoepelen we vanaf donderdag 19 mei de coronamaatregelen in ons ziekenhuis. Maar, we blijven voorzichtig. Dit doen wij omdat er nog steeds besmettingen zijn en in ons ziekenhuis veel patiënten komen die een zeer kwetsbare gezondheid hebben. We willen hen zo goed mogelijk beschermen.

Er blijven daarom een aantal coronamaatregelen gelden:
  • U hoeft geen mondneusmasker meer te dragen in ons ziekenhuis. Behalve als u geen 1,5 meter afstand kunt houden. Dan draagt u en onze medewerkers een mondneusmasker. Maskers zijn te verkrijgen bij de hoofdingang. Een masker dragen mag natuurlijk altijd.
  • Heeft u of uw bezoek klachten die wijzen op corona: zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid of verhoging of koorts? Kom dan niet naar het ziekenhuis.
  • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.
  • Meer dan 2 bezoekers per dag is toegestaan. Maar niet meer dan 2 personen tegelijk in een patiëntenkamer. Bezoekers dragen een medisch mondneusmasker in de patiëntenkamer als ze geen 1,5 meter afstand kunnen houden. Bezoektijd kliniek is van 14.30 – 19.30 uur.
  • Het is voor patiënten die voor een opname of een operatie komen toegestaan om meer dan 1 begeleider mee te nemen. Op sommige afdelingen gelden afwijkende regels met betrekking tot het aantal begeleiders.

Meer informatie over onze coronaregels