Ook boosterprik voor specifieke groep patiënten na hun 3e vaccinatie

6 jan 2022 12:00

Bepaalde patiëntengroepen met een ernstige afweerstoornis (immuungecompromitteerde patiënten) hebben in oktober 2021 een uitnodiging voor een 3e prik ontvangen. Deze derde vaccinatie is voor deze patiënten namelijk onderdeel van de basisvaccinatie, die voor de meeste andere mensen uit 1 of 2 vaccinaties bestaat.

Deze patiënten komen ook in aanmerking voor een boosterprik. De booster is een extra prikkel voor het afweersysteem, een oppepper na de 3 basisvaccinaties (basisserie). De booster is om te zorgen dat de bescherming tegen het coronavirus, die over de tijd afneemt, nog een keer verhoogd wordt. Het is dus van belang dat ook immuungecompromitteerde patiënten deze boosterprik halen. Dat kan minimaal 3 maanden na de 3e prik (van de basisserie). Als u na de 3e prik nog corona hebt gehad, dan kan de boosterprik 3 maanden na het begin van de ziekte worden gehaald.

Heeft u rond november 2021 een derde vaccinatie gehad omdat u behoort tot een van onderstaande groepen patiënten?

  • Patiënten die onder behandeling zijn van een van onze medisch specialisten en die minder dan 3 maanden voor een COVID-19 vaccinatie chemotherapie en/of immunotherapie kregen;
  • Patiënten die een stamceltransplantatie hebben gehad of behandeld zijn met CAR T-celtherapie;
  • Patiënten die met sterke afweeronderdrukkende medicatie (immuunsuppressiva) worden behandeld.

Let op: hiervoor ontvangen deze patiënten dit keer géén aparte brief van ons ziekenhuis. U kunt zelf bij de GGD een afspraak maken (minimaal 3 maanden na uw derde vaccinatie of 3 maanden nadat u besmet bent geraakt met het coronavirus) en de boostervaccinatie bij de GGD halen.