Samenwerking Antoni van Leeuwenhoek en revalidatie/verpleeghuis Hof van Sloten van meerwaarde voor hoofd-halsoncologiepatiënten

27 okt 2022 14:00

Sinds 1 oktober 2022 werkt het Antoni van Leeuwenhoek nauwer samen met Hof van Sloten (HVS) door hoofd-halsoncologiepatiënten te laten revalideren in Hof van Sloten, een locatie van zorgorganisatie Cordaan tegenover het AVL.

Afgelopen jaar is een start gemaakt met deze samenwerking door met het Antoni van Leeuwenhoek en Hof van Sloten een zorgpad te ontwikkelen voor hoofd-halsoncologiepatiënten en duidelijke afspraken te maken omtrent de (para)medische samenwerking. Door de efficiënte samenwerking hoeven patiënten tijdens en na hun behandeling minder lang in het ziekenhuis te verblijven: de opnameduur in het ziekenhuis is met gemiddeld 75 ligdagen verkort. Dit is van grote meerwaarde voor deze patiëntengroep. Patiënten verblijven gedurende deze tijd dicht bij het ziekenhuis in Hof van Sloten op de revalidatieafdeling, waardoor zij zowel tijdens als na de behandeling kunnen werken aan hun herstel en terugkeer naar huis.

Het succes van deze samenwerking zit in het laagdrempelige contact en de scholing tussen de (para)medisch specialisten van het AVL en Hof van Sloten. Daarnaast is er een dagelijkse shuttleservice tussen de twee instellingen waar de patiënt gebruik van kan maken om zo eenvoudig naar afspraken in het AVL te kunnen komen. De korte afstand tussen beide instellingen zorgt ervoor dat de vele afspraken in het ziekenhuis zo min mogelijk belastend zijn voor de patiënt en de patiënt zich volledig kan richten op het herstel. 

De samenwerking tussen het AVL en Hof van Sloten is onlangs bekrachtigd.