Uitnodiging boostervaccinatie voor specifieke groep patiënten

7 feb 2022 10:00

Patiënten die in oktober 2021 van ons een brief hebben gekregen met een oproep een 3e vaccinatie te halen komen ook in aanmerking voor een boostervaccinatie. Deze boostervaccinatie is een extra prikkel voor het afweersysteem, oftewel een oppepper voor patiënten met een mogelijk verminderde afweer (immuungecompromitteerd). Dit om te zorgen dat de bescherming tegen het coronavirus, die over de tijd afneemt, na de 3 basisvaccinaties nog een keer verhoogd wordt.

In de periode van 4 t/m 11 februari 2022 ontvangt deze groep patiënten met een verminderde afweer van ons een brief waarin we adviseren om 3 maanden na de 3e vaccinatie een boostervaccinatie (4e vaccinatie) te halen bij de GGD. Als de patiënt na de 3e prik nog corona heeft gehad, dan kan de boosterprik 3 maanden na het begin van de ziekte worden gehaald.

Boostervaccinatie halen bij de GGD

U kunt zelf bij de GGD een afspraak maken en de boostervaccinatie bij de GGD halen. U heeft dit keer geen brief van ons nodig. Het is niet nodig hiervoor naar het ziekenhuis te bellen. U kunt een afspraak maken via coronavaccinatie-afspraak.nl. Maakt u uw afspraak liever telefonisch? Bel dan met het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer (0800-7070).

Vragen?

Heeft u nog vragen over de boostervaccinatie? Dan vindt u meer informatie op de site van het RIVM, of neem contact op met de GGD via het landelijke informatienummer (0800 1351).