Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website toont video's van YouTube. Deze partij plaatst cookies (third party cookies). Als u deze cookies niet wilt, dan kunt u dat hier aangeven. U kunt dan geen video's op deze website zien. Wij plaatsen zelf ook cookies om onze site te verbeteren. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. Lees meer over het cookiebeleid

Deze website maakt gebruik van cookies om video's te tonen en het gebruikersgemak te verbeteren. Als u deze cookies niet wilt, dan kunt u dat hier aangeven. Lees meer over het cookiebeleid

Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Receptenboek ‘Als eten even moeilijk is’

Boek: Als eten even moeilijk is

Antoni van Leeuwenhoek-tandarts Michiel Lieshout en diëtisten Sheena Tjon a Joe en Meyke Mulder hebben hun deskundigheid ingezet bij herziening van het boek 'Als eten even moeilijk is'. De drie dachten mee over de recepten in het boek voor hoofd-halspatiënten, die eetproblemen ervaren. Michiel haalde bovendien met zijn hardloopteam 'Dentalrunners' voor de Stichting Roparun 26.000 euro op, waarmee deze uitgave van het kookboek mogelijk is gemaakt.

Calorieën en eiwitten

Bij het samenstellen van de recepten hebben de makers met name gelet op de juiste voedingsstoffen en de substantie. Sheena: 'Het is voor deze groep patiënten belangrijk om voldoende calorieën en eiwitten binnen te krijgen. Daar hebben we op gelet, net als op de substantie van het eten. Die moet vloeibaar en zacht zijn.'

Vierde editie

Het boek is in deze vierde editie ingedeeld op maaltijdmoment en bij elk recept staat de hoeveelheid calorieën en eiwitten genoemd. Sheena: 'De patiëntenvereniging HOOFD-HALS, die het boek uitgeeft, heeft alle recepten uitgeprobeerd en aan de hand daarvan een selectie gemaakt. Wat ik leuk vind, is dat het boek een heel aansprekend uiterlijk heeft gekregen. De gerechten zijn mooi aangekleed en gefotografeerd. Heel belangrijk, helemaal bij gerechten die vloeibaar en van zachte consistentie zijn. Ik hoop dat het patiënten inspireert om ook tijdens hun ziekte iets te maken van eten.'

Patiënten die lid worden van de patiëntenvereniging krijgen het boek toegestuurd, anders is het hier te bestellen.

Deel dit onderwerp
 
We helpen u graag verder020 512 9111
 
contact
020 512 9111
We helpen u graag verder