Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website toont video's van YouTube. Deze partij plaatst cookies (third party cookies). Als u deze cookies niet wilt, dan kunt u dat hier aangeven. U kunt dan geen video's op deze website zien. Wij plaatsen zelf ook cookies om onze site te verbeteren. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. Lees meer over het cookiebeleid

Deze website maakt gebruik van cookies om video's te tonen en het gebruikersgemak te verbeteren. Als u deze cookies niet wilt, dan kunt u dat hier aangeven. Lees meer over het cookiebeleid

Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Een kijkje in het nieuwe Gasthuis

01feb 2019

Terug naar het overzicht

Het Gasthuis van het Antoni van Leeuwenhoek is in 2018 geheel gerenoveerd. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op donderdag 24 januari is het Gasthuis officieel heropend door Marien van der Meer, lid Raad van Bestuur van het Antoni van Leeuwenhoek en Marlies Vehmeijer, voorzitter van de stichting Gasthuis.

Architect Milee Herweijer van Wiegerick architecten is het brein achter het compleet gerenoveerde Gasthuis. Zij is gepromoveerd op het onderwerp architectuur in de gezondheidszorg. Franca Blomjous is vanuit het bestuur van het Gasthuis verantwoordelijk voor de verbouwing. "Voor de verbouwing inventariseerden we wat patiënten en hun naasten belangrijk vinden als ze hier zijn. Deze resultaten hebben we meegenomen in de ontwerpfase. Zo is er veel kleur, eenheid en rust ingebracht, maar toch variatie. Iedere verdieping heeft zijn eigen thema: bos, strand of stad. Dit thema komt terug in de inrichting, de kleuren van de muren en zelfs in de kunst aan de muur. De begane grond heeft nu een ruime ontvangstruimte om de gasten welkom te heten. De huiskamers op de begane grond zijn verbouwd tot kleinere zithoekjes. Ook op het gebied van veiligheid en comfort zijn tips van patiënten en familie meegenomen.  De toiletten hingen bijvoorbeeld te laag, deze zijn nu verhoogd."

Mevrouw Peterson verblijft momenteel in het Gasthuis. Zij vindt de verbouwing prachtig geworden. "Het is zoveel lichter in het huis dan voor de verbouwing. Ook het interieur en de verlichting zijn erg sfeervol en door de nieuwe inrichting van de woonkamers heb je meer privacy als je daar behoefte aan hebt."

De verbouwing van het Gasthuis is grotendeels mogelijk gemaakt door stichting Willemien Cohen. Zij maakte de bouw van het Gasthuis 28 jaar geleden ook mogelijk. Roparun doneerde maar liefst  115.500 euro voor de inrichting van het huis. De Nederlandse Bank stelt voor vijf jaar de kunst aan de muren beschikbaar. "Het is een sfeervol huis geworden. Wij proberen de gast zich zoveel mogelijk thuis te laten voelen in het Gasthuis. Dankzij de donaties is dit zeker gelukt" vertelt Manuela Poelman, assistent manager van het Gasthuis. Manuela heeft in het verleden 22 jaar in de bouw gewerkt. "Dit project is zo anders dan wat ik vanuit de bouw gewend ben. Deze verbouwing is gerealiseerd door onder andere mooie donaties, enorme inzet van de vrijwilligers, het bestuur en zoveel meer lieve mensen. Dat dit lukt is toch fantastisch."

In onderstaande video zie je een korte impressie van het vernieuwde Gasthuis:

E0X-T1G6sz4
Deel dit onderwerp
 
 
contact
020 512 9111
We helpen u graag verder