Coloscopiecentrum Bevolkingsonderzoek Antoni van Leeuwenhoek

Heeft u meegedaan aan het bevolkingsonderzoek darmkanker en is er bloed in uw ontlasting gevonden? Dan kunt u een darmonderzoek (colonoscopie) laten doen in het Coloscopiecentrum Antoni van Leeuwenhoek. Dit kan ook als het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) u naar een andere colonoscopiecentrum heeft verwezen. U kunt zelf de afspraak maken en/of wijzigen. Dit kan via uw DigiD en de instructies die u vindt op uw uitslagbrief. De colonoscopie wordt in overleg met u gepland, wij streven ernaar om dit binnen een termijn van 10 werkdagen te plannen. De colonoscopie wordt uitgevoerd door MDL-artsen van het Antoni van Leeuwenhoek.

Het bevolkingsonderzoek darmkanker is sinds 2014 in Nederland gestart. Dit bevolkingsonderzoek is bedoeld voor alle mannen en vrouwen van 55 tot en met 75 jaar en valt onder verantwoordelijkheid van het RIVM. Bij het bevolkingsonderzoek darmkanker wordt gekeken of u bloed in de ontlasting hebt. Deze ontlastingstest wordt thuisgestuurd en kan worden teruggestuurd naar het laboratorium.

Contact

Heeft u vragen? De medewerkers van het Coloscopiecentrum zijn te bereiken via telefoonnummer 020 512 5100 of via het e-mail adres coloscopiecentrum@nki.nl

Waar vindt u ons?

Indien u verwezen wordt naar het Coloscopiecentrum, vindt het intakegesprek plaats in het O-Gebouw, direct tegenover de hoofdingang van het Antoni van Leeuwenhoek. U kunt zich melden op de begane grond van O-Gebouw bij het secretariaat van het Coloscopiecentrum. Hier kunt u zich ook inschrijven indien u voor het eerst komt.

LET OP! Alleen het intakegesprek vindt plaats in gebouw O. De colonoscopie zal plaatsvinden in het Onderzoek- en Behandel Centrum (OBC) van het Antoni van Leeuwenhoek op de 2e etage.

U kunt (betaald) parkeren op de parkeerplaats van het Antoni van Leeuwenhoek.