Wereldkankerdag 2021

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt. Dit jaar is er bijzondere aandacht voor kanker in coronatijd. Juist nu is het belangrijk dat we oog blijven houden voor de impact van kanker. En dat mensen met kanker en hun naasten de weg weten te vinden naar zorg en ondersteuning. Ook wij organiseren op 4 februari een aantal interessante activiteiten die coronaproof te volgen zijn.

  • 11.00 – 12.00 uur Telefonisch spreekuur ‘Alles over het videoconsult’

Sinds de coronapandemie worden sommige afspraken in het ziekenhuis vervangen door een videoconsult. Maar hoe gaat dat precies? Het team van het Centrum Patienteninformatie zit klaar om al je vragen over het videoconsult te beantwoorden. Denk aan vragen als: Is het mogelijk om een tolk bij het videoconsult te laten zijn? Kan ik met ieder apparaat een videoconsult doen? Heb ik een Digi-d nodig om een videoconsult te kunnen doen? Waar moet ik op letten tijdens een video-consult? ( 020-512 9111

N.B.: Het Centrum Patienteninformatie is elke werkdag bereikbaar tussen 9-17u, maar op Wereldkankerdag tussen 11 uur en 12 uur speciaal voor vragen over het videoconsult

  • 12.00 – 13.00 uur Online workshop ‘Hoe stop ik met roken in een lockdown?’

 

Nanda Wiegman – oncologieverpleegkundige & rookstopcoach

Zorgt deze coronapandemie ervoor dat je nu echt wil stoppen met roken? Doe dan mee aan deze online workshop/webinar, waarin oncologieverpleegkundige & rookstopcoach Nanda Wiegman van de Stoppen met roken poli je uitleg en tips geeft over stoppen met roken.

Volg de sessie hier.

  • 14.00 – 15.00 uur Livesessie op Instagram – Heb je zorgen tijdens de corona-pandemie?

Judith Kunst – Medisch maatschappelijk werker

Als je kanker hebt, kan deze coronaperiode voor extra onzekerheid zorgen. Hoe kun je met die onzekerheid leren omgaan? Maatschappelijk werker Judith Kunst beantwoordt jouw vragen hierover.

Live te volgen op instagram en Facebook.

En verder..          Houd onze social-media-kanalen in de gaten voor een korte film, waarin internist-oncoloog John Haanen antwoord geeft op vragen over de verschillende aspecten van het coronavaccin en kanker. Zoals: Het ontstaan van het coronavaccin komt uit kankeronderzoek – hoe zit dat? Wat is het effect van het vaccin op je behandeling? En meer over zijn onderzoek en bevindingen.