Patiëntenportaal MijnAVL is vernieuwd. Videobellen voortaan via Microsoft Teams.

3 feb 2023 10:30

Het patiëntenportaal MijnAVL - uw persoonlijke omgeving waar u altijd en overal veilig toegang heeft tot uw afspraken en medisch dossier - gaat er vanaf vandaag anders uitzien. MijnAVL krijgt een technische update en een nieuw uiterlijk. Hoewel MijnAVL er iets anders uit ziet, werkt het nog steeds op de manier zoals u nu van MijnAVL gewend bent.

Videobellen gaat via Microsoft Teams

Vanaf vrijdag 3 februari gaat videobellen – ook wel video-afspraak of video-consult genoemd – op een andere manier werken dan u tot nu toe van ons gewend bent. Vanaf dan werken we met het beveiligde programma Microsoft Teams. Met dit programma kunt u online uw zorgverlener zien en spreken. U hoeft voor de afspraak dus niet naar het ziekenhuis te komen. U ontvangt vooraf van ons een e-mail als een u video-afspraak heeft met daarin uitleg over hoe het werkt.

Heeft u op 3 tot en met 9 februari een video-afspraak?

Dan ontvangt u de informatie over hoe dit werkt tijdig per mail. Op deze pagina staat ook hoe het programma Teams werkt.

Voorkeur doorgeven voor een video afspraak? Dat kan!

Daarnaast kunt u vanaf nu in uw digitale patiëntendossier MijnAVL bij toestemmingen en voorkeuren  aangeven of u de voorkeur heeft voor een afspraak via videobellen. Als u de voorkeur op ‘aan’ zet, dan plannen wij, als dit kan, een video-afspraak in. U hoeft voor de afspraak dus niet naar het Antoni van Leeuwenhoek te komen. Niet alle afspraken zijn geschikt voor videobellen. Uw zorgverlener bepaalt of videobellen mogelijk is.