Videoconsult

Uw afspraak via een videoconsult

Tijdens een videoconsult heeft u contact met uw zorgverlener via videobellen. Zo kunt u uw zorgverlener zien zonder dat u naar het ziekenhuis hoeft te komen. Ook een familielid of naaste kan, vanaf een eigen locatie, deelnemen aan het videoconsult.

Een videoconsult wordt ingepland door het ziekenhuis. Dit gaat op dezelfde manier als alle andere afspraken worden ingepland. Wilt u voor een volgende afspraak graag gebruik maken van videoconsult? Vraag aan uw zorgverlener wat de mogelijkheden zijn.

Heeft u vragen over videoconsult of loopt u tegen problemen aan? Bekijk de 'vragen en tips' onder aan deze pagina.

Wat heeft u nodig voor een videoconsult?

U kunt alle apparaten die een camera en microfoon hebben gebruiken voor een videoconsult. Het wordt aangeraden om gebruik te maken van Google Chrome als internetbrowser. Safari (standaard op Apple apparaten) en Microsoft Edge (standaard op Windows apparaten) werken ook. Helaas werkt het videoconsult niet met de internetbrowser Internet Explorer.

Wilt u weten of uw apparaat geschikt is?
U kunt van tevoren uw camera en microfoon testen via onderstaande link:
→ Camera en microfoon testen

De link om uw camera en microfoon te testen staat ook in de mail die u voor het videoconsult van ons ontvangt.

Hoe werkt een videoconsult?

U ontvangt ongeveer drie dagen voor uw consult een e-mail van ons. In deze e-mail vindt u de bevestiging van de afspraak, de stappen om het videoconsult te starten en de link om deel te nemen aan het consult. Open de mail op het apparaat dat u wilt gebruiken. Met de link in de mail kunt u op de afgesproken tijd het consult starten. Hieronder hebben we de belangrijkste stappen voor u toegelicht.

videostill videoconsulten

Vragen en tips

Heeft u nog vragen over videoconsult? Wij hebben de antwoorden op de veelgestelde vragen vast voor u verzameld. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via 020 512 9111 of loop langs bij het Centrum Patiënteninformatie in de hal.

Ik wil graag een videoconsult, hoe kan ik dit aangeven?

Videoconsulten worden ingepland door het ziekenhuis. Dit gaat op dezelfde manier als alle andere afspraken worden ingepland.

U kunt bij de zorgverlener aangeven dat u graag een videoconsult zou willen voor een volgende afspraak. Niet alle afspraken zijn echter geschikt voor een videoconsult dus het kan zijn dat het niet mogelijk is. Uw zorgverlener kan aangeven of dit mogelijk is of niet.

Kan een familielid of naaste ook deelnemen aan het videoconsult?

Het is mogelijk om een familielid of naaste vanaf een eigen locatie deel te laten nemen aan een videoconsult. Uw zorgverlener kan aan het begin van het consult een uitnodiging per mail versturen naar uw naaste. Zorg er dus voor dat u het e-mailadres van uw naaste bij de hand heeft tijdens het consult. Uw naaste zal tijdens het consult een e-mail ontvangen met een link waarmee direct deelgenomen kan worden aan het videoconsult.

Ik zie dat er een videoconsult is ingepland, maar ik wil dit niet en/of ik heb geen geschikt apparaat

Wilt u geen videoconsult of heeft u geen geschikte apparaten thuis? Dat is geen probleem. Neem contact met ons op via 020 512 9111.

Ik heb geen e-mail ontvangen voor mijn videoconsult

De e-mail wordt ongeveer drie dagen voor het videoconsult verstuurd              
De videoconsult e-mails worden ongeveer drie dagen van te voren gestuurd, ook als uw videoconsult al eerder gepland is. Het kan dus zijn dat u nog even moet wachten. De e-mails worden aan het einde van de dag verstuurd.

De e-mail kan in de Spam of Reclame folder terecht komen     
U ontvangt ongeveer drie dagen voor uw afspraak een e-mail met alle informatie die u voor het videoconsult nodig heeft. De afzender van de mail is het Antoni van Leeuwenhoek (afspraken-mijnavl). Het kan zijn dat u deze mail in de spam- of reclamemap van uw mailprogramma ontvangt.

Heeft u de e-mail niet ontvangen?        
Neem dan contact met ons op via 020 512 9111 en vraag naar het Centrum Patiënteninformatie.

 

Ik test mijn camera en microfoon via de link, maar één van beiden doet het niet

Het is belangrijk dat u toestemming aan uw apparaat geeft om de camera en microfoon te gebruiken. Het apparaat vraagt dit door middel van een pop-up op het moment dat u de camera en microfoon gaat testen, of wanneer het videoconsult wordt gestart. Heeft u toestemming gegeven maar ziet u nog steeds alleen maar zwart of wazig beeld? Het kan zijn dat er nog een schuifje of sticker voor uw webcam zit.

Heeft u geen pop-up gekregen om toestemming te geven? Hieronder is per internetbrowser beschreven hoe u de toestemming kunt geven. Komt u er toch niet uit? Dan kunt u contact opnemen met het Centrum Patiënteninformatie.

Ik gebruik Google Chrome

 1. Open Chrome 
 2. Klik rechtsboven op en daarna op ‘Instellingen’
 3. Klik links in het menu op ‘Privacy en beveiliging’
 4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Site-instellingen
 5. Klik op Camera of Microfoon
 6. Klik op naast https://nki.webcamconsult.com:443
 7. Kies ‘toestaan’ bij camera en microfoon

Ik gebruik Safari

 1. Open Safari 
 2. Klik links bovenaan in de balk op ‘Safari’
 3. Klik op ‘Voorkeuren…’
 4. Klik bovenin het nieuw geopende scherm op ‘Websites’
 5. Klik in het linker menu op ‘Camera’ of ‘Microfoon’
 6. Kies ‘Sta toe’

Ik gebruik Microsoft Edge

 1. Open Edge 
 2. Klik rechtsboven op en daarna op ‘Instellingen’
 3. Klik op ‘Geavanceerde instellingen weergeven’
 4. Klik onder 'Websitemachtigingen’ op ‘beheren’
 5. Klik op ‘nki.webcamconsult.com’
 6. Zet de schuifknop onder Microfoon en ‘Webcam’ op ‘aan’

Ik gebruik een tablet of telefoon

U kunt kijken of de tablet of telefoon de pop-up weergeeft als u de pagina ververst. Dit kunt u doen door op te klikken, dit knopje vindt u meestal in de adresbalk. Helpt dit niet? Dan kunt u de toestemming voor camera en microfoon regelen bij de instellingen van uw apparaat.

Ik klik op de link in de e-mail of ik zit in de digitale wachtkamer, maar er gebeurt niets

Videoconsult werkt niet met Internet Explorer
Helaas werkt het videoconsult niet met Internet Explorer. Heeft u misschien een andere internetbrowser zoals Google Chrome, Firefox of Microsoft Edge? Open het videoconsult in die internetbrowser. Zo niet, heeft u een ander apparaat waar een andere internetbrowser op staat? Open het videoconsult dan op dat apparaat.

U krijgt eerst een cookie melding en een privacy verklaring      
U moet eerst akkoord gaan met de cookies en privacyverklaring voordat u in de digitale wachtkamer terecht komt. Bekijk de instructievideo op deze pagina ivoor meer uitleg.

De link naar het consult werkt vanaf 30 minuten voor uw afspraak      
Krijgt u een melding te zien dat u te vroeg bent? Dit komt omdat de link pas vanaf 30 minuten voor uw consult werkt. Het kan dus zijn dat u nog even moet wachten.

Soms loopt het spreekuur van de zorgverlener uit        
Soms is uw zorgverlener iets later dan het afgesproken tijdstip. Sluit het scherm niet, anders verlaat u de digitale wachtkamer en kunt u de afspraak mislopen. We vragen u geduldig te blijven wachten. De zorgverlener zal vanzelf het consult starten of telefonisch contact met u opnemen.

Het consult wordt gestart maar ik zie alleen een grijs scherm
Wordt het gesprek gestart maar blijft u een grijs scherm zien? Dan moet u waarschijnlijk nog toestemming geven voor uw camera en microfoon. Bekijk de instructievideo hierboven voor meer uitleg.

Ik heb een videoconsult gehad, maar ik kon de zorgverlener niet horen

Het volume controleren

Ik gebruikte een tablet of telefoon   
U kunt het geluid van uw tablet of telefoon harder zetten met de volumeknoppen aan de zijkant van het apparaat. Controleer ook of uw apparaat niet op de ‘stille modus’ staat.

Ik gebruikte een Windows computer
Op deze pagina leest u hoe u kunt controleren of het geluid van uw computer aan staat en of het volume hoog genoeg staat.

Ik gebruikte een Apple computer     
Op deze pagina leest u hoe u kunt controleren of het geluid van uw computer aan staat en of het volume hoog genoeg staat.

De link kopiëren en plakken in de internetbrowser          
Als u zeker weet dat het geluid op uw apparaat aan staat en het volume hoog genoeg is, kunt u ook proberen of het probleem wordt opgelost door de link in de mail te kopiëren en zelf te plakken in de internetbrower in plaats van op de link te klikken in de mail.      

De link kopiëren en plakken op uw computer          
1. Open de mail die u van ons heeft ontvangen        
2. Sleep uw muis zodat hij rechts van de uitgeschreven link komt te staan        
3. Houd uw linker muisknop ingedrukt en beweeg de muis naar links zodat er een grijs vlak om de link heen komt te staan. Zodra de hele link geselecteerd is kunt u de linker muisknop loslaten              
4. Klik op de rechtermuisknop       
5. Klik op ‘kopiëren           
6. Open de internetbrowser          
7. Klik op de adresbalk en verwijder eventueel de tekst die daar nu staat          
8. Klik op de rechtermuisknop       
9. Klik op ‘plakken’            
10. Druk op enter

De link kopiëren en plakken op uw tablet of telefoon         
Voor een Android tablet of telefoon leest u op deze site hoe u de link kunt kopiëren en plakken.         
Voor een Apple tablet of telefoon leest u op deze site hoe u de link kunt kopiëren en plakken.

Privacy en veiligheid

Uw videoconsult wordt niet opgenomen of opgeslagen. De zorgverlener zit in een afgesloten ruimte zodat niemand anders kan meeluisteren zonder dat u daarvan op de hoogte bent.

Het Antoni van leeuwenhoek verwerkt gegevens in navolging van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. De naleving is tevens opgenomen in ons privacy statement, klik hier om deze te bekijken.

Mocht u nog nadere vragen hebben over uw bescherming van persoonsgegevens, dan kunt u te allen tijde een bericht sturen naar privacy@nki.nl.