Deel uw ervaring om zo onze zorg te verbeteren

Binnen het Antoni van Leeuwenhoek vinden we het belangrijk om continu en per patiëntengroep inzicht te hebben hoe onze patiënten de zorg en service ervaren om zo onze zorg nog beter te maken. We maken daarom gebruik van een continue PREM-meting binnen het Antoni van Leeuwenhoek. PREM staat voor Patient Reported Experience Measures. Bij PREM-vragen gaat het om de ervaring en beleving van de patiënt. PREM-vragen zijn onder andere: “Hoe ervaarde u de informatievoorziening van uw behandelaar?” of “Luisterde uw behandelaar goed naar uw klachten?”.

Deelname
Wij benaderen onze patiënten één maand na de start van de behandeling. Dit kan een eerste behandeling zijn of een vervolgbehandeling. We benaderen patiënten niet vaker dan 1 keer in de 9 maanden met de PREM vragenlijst en we benaderen alleen de patiënten die bij inschrijving bij het AVL toestemming hebben gegeven dat we ze mogen mailen.

Vragenlijst
Het kost ongeveer 7 minuten om de PREM-vragenlijst in te vullen en deelname is geheel anoniem. In de vragenlijst wordt ook gevraagd of enkele antwoorden doorgezet mogen worden naar het platform ZorgkaartNederland.nl waarmee ook andere patiënten geïnformeerd kunnen worden over de ervaringen binnen het AVL. In de vragenlijst kunt u ook aangeven waar u tevreden over bent en wat u als belangrijkste verbeterpunt(en) ziet. Zo kunnen wij onze zorg en dienstverlening continu verbeteren.

Uw ervaring
Als patiënt bij het AVL ontvangt u automatisch een mail met het betreffende onderzoek. Het kan echter zijn dat u deze nog niet heeft ontvangen. We zijn in 2020 gestart met de uitvraag van de PREM en nog niet alle patiënten ontvangen de vragenlijst. Eind 2020 zal deze uitvraag voor alle patiënten een vast onderdeel zijn. Mocht u uw ervaring al met ons willen delen, kunt u dit altijd doen via ZorgkaartNederland.

Antoni van Leeuwenhoek patiëntenpanel
Ook hebben wij een digitaal patiëntenpanel waar we 4-6 keer per jaar een specifiek onderwerp onderzoeken (als ondersteunende zorg, informatievoorziening, mijnAVL etc.). We zouden het uiteraard ook heel fijn vinden als u via deze manier met ons meedenkt! U kunt zicht hieronder inschrijven voor het panel. Deelname is uiteraard altijd vrijblijvend.