Bezoektijden

Om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te maken, willen we het aantal mensen in het ziekenhuis zoveel mogelijk beperken. Dit geldt ook voor bezoekers van onze patiënten die op de verpleegafdelingen liggen en voor begeleiders van patiënten. Vanaf maandag 5 oktober wordt de bezoekersregeling daarom weer aangepast. We begrijpen dat dit een vervelende maatregel is, maar dit doen we om onze patiënten te beschermen en te zorgen dat er minder mensen in het Antoni van Leeuwenhoek zijn. Als de situatie daar om vraagt kunnen we natuurlijk (in overleg met de verpleging) afwijken van deze bezoekregels.

Afspraken voor bezoekers:

  • Patiënten in de kliniek mogen 1 bezoeker per dag (24 uur) ontvangen. Plus eventueel een kind onder de 13 jaar vanuit het eigen gezin.
  • Bezoekuur begint later en wel van 16.30 – 19.30 uur om drukte in de hal te voorkomen
  • Voor bezoekers geldt: kom niet mee wanneer je last hebt van luchtwegklachten (hoesten, verkoudheid), keelpijn en/of koorts.
  • Houd altijd 1,5 meter afstand en draag een mondneusmasker.
  • Bezoekers dienen zich een dag van tevoren te registreren. Voorlopig registreren de afdelingsassistenten van de verpleegafdelingen de aangekondigde bezoekers en controleren de receptiemedewerkers de bezoekers bij de ingang.
  • Tijdens het bezoekuur staat er een corona-host bij de ingang van de verpleegafdeling en in het afdelingsrestaurant

Intensive care

Op de Intensive Care is de bezoektijd anders. Voor 1 persoon is er van 10.00-22.00 uur mogelijkheid tot bezoek. Maar ook hier geldt: 1 bezoeker per patiënt per 24 uur.