Webinar "Innovatie in de oncologie: interventieradiologie"

Update voor de huisarts

Interventieradiologie
123

Innovatie in de oncologie: interventieradiologie

6 okt. 2020 17:00 - 18:00

Op dinsdag 6 oktober vindt online de webinar 'Innovatie in de oncologie: interventieradiologie' plaats voor huisartsen. U wordt in één uur bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van oncologische interventieradiologie.

Wist u bijvoorbeeld dat:

  • Interventieradiologie (zoals het wegbranden van de tumor) steeds vaker als alternatief van een operatie wordt ingezet?
  • Interventieradiologie in het AVL zelfs wordt toegepast bij tumoren tot 5 cm?
  • De resultaten van interventieradiologie veelbelevond zijn bij de behandeling van kanker, omdat het minder invasief is en de resultaten in overleving en kwaliteit van leven zeer goed zijn?
  • Interventieradiologie zowel ingezet kan worden bij een curatieve behandeling als een palliatieve behandeling?

Wat is dat nu precies interventieradiologie? Bij welke tumorsoorten wordt het ingezet? Wat zijn de mogelijke voordelen voor mijn patienten? En wat zijn de verwachtingen naar de toekomst?

In deze webinar nemen interventieradiologen u mee naar hun werkveld en praten ze u bij over de nieuwste ontwikkelingen.

De sprekers

De dagvoorzitter

Programma

17.00 – 17.10
Welkom en introductie interventieradiologie
Regina Beets

17.10 – 17.20
Interventieradiologische behandelingen voor levermetastasen
De interventieradioloog is toenemend betrokken bij de behandeling van levermetastasen. Enerzijds bij tumoren met uitzaaiingen naar de lever, waarbij ablatie een curatieve behandeling kan zijn. Anderzijds bij patiënten die niet meer reageren op chemotherapie, kan radioembolisatie het leven verlengen. In deze webinar bespreken we met behulp van casuïstiek de techniek, indicaties en toekomst van interventie radiologische behandelingen bij patiënten met levermetastasen.
Lisa Klompenhouwer

17.20 – 17.30
Embolisatie, ablatie en cementoplastie bij botmetastasen
Ongeveer 20% van patiënten met kanker krijgt botmetastasen. Deze botmetastasen kunnen leiden tot pijnklachten en complicaties. Nieuwe interventieradiologische technieken zoals embolisatie, ablatie en cementoplastie - en indicaties daarvoor - zullen besproken worden.
Alexander Horsch

17.30 – 17.40
Longablaties / Lung ablation (Engelstalige presentatie)
Slechts 25% van alle longkankers wordt in een vroeg stadium gediagnosticeerd, waarbij chirurgische behandeling mogelijk is. Een longablatie laat goede resultaten zien als behandeling (al dan niet gezamenlijk met chemotherapie en radiotherapie). Zo is de overleving hoog, genezing gunstig met minder bijwerkingen. Hoe werkt het? wat betekent dit voor de behandeling? wat zijn bijwerkingen en voor welke patiëntengroepen is dit dan met name geschikt? Zijn onderwerpen die aan bod komen tijdens deze presentatie (Engelstalige presentatie).
Fernando Gomez Munoz

17.40 – 18.00
Afsluiting en ruimte voor vragen
Regina Beets

Schrijf u nu in!

De webinar wordt uitgezonden via Zoom en u bent in de gelegenheid om tijdens de webinar vragen te stellen. Deze worden aan het einde van het programma behandeld.

De webinar is kosteloos, maar we vragen u zich wel in te schrijven. U ontvangt dan een bevestigingsmail met de link naar de webinar.