Terugkijken: online publiekslezing beeldgestuurde therapie 2021

23 sep. 2021 19:30 - 21:00

Snellere en scherpere medische beelden maken operaties en bestraling steeds nauwkeuriger. Het Antoni van Leeuwenhoek heeft een leidende rol in het ontwikkelen en toepassen van de nieuwste beeldgestuurde technieken. Wij praten u bij over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beeldgestuurde technieken en wij werpen een blik in de toekomst, welke ontwikkelingen kunnen we verwachten? Ook informeren wij u nog eens kort over wat de verschillen nu precies zijn tussen een CT, MRI en PET en wat doet de MR-Linac?

Bekijk de publiekslezing hier terug:

 

Sprekers

Programma

19.30 – 19.50 uur
Wat verstaan wij onder beeldgestuurde therapie? En hoe passen wij dit toe tijdens onze diagnostiek en behandelingen zoals operaties en radiotherapie?
Corrie Marijnen, radiotherapeut

19.50 – 20.20 uur
Inspiratiesessie over beeldgestuurde therapie op de operatiekamer. Wat heeft de technologie ons gebracht en wat verwachten wij voor de toekomst?
Theo Ruers, chirurg

20.20 – 20.40 uur
Tafelgesprek met een radioloog en radiotherapeut over de inhoud van hun vak, hoe zien zij de toekomst van hun vak met de komst van kunstmatige intelligentie? Wat is een MR-Linac en wat betekent de komst van dit apparaat voor de bestralingsbehandelingen van de toekomst?
In gesprek met radioloog Thierry Boellaard en radiotherapeut Marlies Nowee

20.40 – 21.00 uur
Hoe kan bevriezing van een tumor een tumor verkleinen of verwijderen? Tafelgesprek over de behandeling crio-ablatie in de interventieradiologie. We gaan in gesprek met een interventieradioloog en een patiënt die deze behandeling heeft ondergaan. 
Tarik Baetens, interventieradioloog