Terugkijken: Meet Up voor jongvolwassenen die leven met of na kanker

16 feb. 2023 19:30

Leven met en na kanker, hoe doe je dat?

De impact van kanker op je leven is groot. Helemaal als je in de bloei van je leven bent. Misschien ben je bezig om carrière te maken, heb je een actief sociaal leven of jonge kinderen. Wie begrijpt dan wat je meemaakt? 

Tijdens deze Meet Up gaven deskundigen antwoord op verschillende levensvragen waar jongvolwassenen mee te maken kunnen krijgen zoals vragen over relaties, studeren, zelfbeeld, carrière, energieniveau en of vruchtbaarheid. Ook vertelden twee jongvolwassenen hun persoonlijke ervaringsverhaal.

Het terugkijken van deze Meet Up is ook interessant voor ouders, vrienden en andere naasten van een AYA. Het geeft inzicht in wat een AYA doormaakt. 

Sprekers

Programma 

19.00 - 19.30 uur 
Inloop en ontvangst 

19.30 – 19.45 uur
Welkom door Eva Swart, verpleegkundig specialist AYA (Adolescents & Young Adult), wat als je jong bent en je hoort dat je kanker hebt? Wat kan AYA Zorg voor je betekenen?

19.45 – 21.00 uur
In gesprek met deskundigen op het gebied van AYA specifieke vragen en onderwerpen. We gaan met de volgende sprekers in gesprek: 

  • Medisch Maatschappelijk Werker, Judith Kunst
  • Ergotherapeut, Corine Rijpkema
  • Verpleegkundig specialist AYA, Eva Swart
  • Onderzoeker van het AVL. Wat doet het AVL aan onderzoek specifiek voor AYA's? 
  • Twee ervaringsdeskundigen delen hun ervaringsverhaal

Tijdens deze gesprekken is er ruimte om vragen te stellen aan de sprekers. 

21.00 – 21.30 uur
Na afloop is er tijd om een van de deskundigen te spreken of met elkaar na te praten met een drankje. Voor de online deelnemers is het ook mogelijk om online met elkaar door te praten. Tijdens de Meet Up vertellen wij hoe je hier aan deel kunt nemen.