Dolf Middelhoff schenkt foto's aan het Antoni van Leeuwenhoek

18 okt. 2018

Dolf heeft twee van zijn fotoseries geschonken aan het Antoni van Leeuwenhoek. Moeder Aarde is daarvan de oudste, de tweede is Sandscapes. In de eerste serie heeft Dolf beelden geselecteerd die de invloed van de krachten van de aarde op onze omgeving in alle intensiteit en schoonheid tonen. De tweede serie toont woestijnlandschappen uit Marokko en Namibië.

Veel van zijn werken hebben al een mooi plekje gekregen in de behandelkamers van het ziekenhuis, dit zal nog verder worden uitgebreid. Aangezien we een aanzienlijke collectie hebben mogen ontvangen kunnen medewerkers ook werk uitzoeken voor hun werkomgeving. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Kunstcommissie: kunstcommissie@nki.nl

Daarnaast zullen ook enkele werken beschikbaar zijn voor patiënten op de verpleegafdelingen. Elke patiënt kan wekelijks zelf kiezen uit de collectie op de 'kunstkar' welk schilderij/foto zij graag bij hun bed aan de muur willen hebben.

Dolf Middelhoff is opgeleid als grafisch ontwerper aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, waar hij schilderen, illustratie en fotografie koos als bijvakken.

Sinds 2005 wijdt hij zich volledig aan vrij werk. Landschap is het belangrijkste onderwerp in al zijn werk, veelal in relatie met speciaal licht. Kust- en woestijnlandschappen vormen een belangrijk thema binnen zijn werk.

Aanvankelijk voert vooral fotografie de boventoon: reisfotografie, landschapsfotografie en, na aanschaf van een ouderwetse Hasselbladcamera met digitale achterwand, ook portretfotografie.

Naast fotografie schildert Dolf ook. Veel van zijn (kleinere) schilderijen en tekeningen ontstaan 'en plein-air' (letterlijk: in de open lucht). Die manier van werken is het handelsmerk van Roos Schuring en Dolf sluit zich daar graag bij aan. Hij werkt echter ook (groter) in zijn atelier. Naast schilderen met olieverf en acryl, werkt Dolf ook met pen en (gewassen) inkt, soms in combinatie met (gewassen) aquarelpotlood.

Sinds 2017 is Dolf lid van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders.