Wilbert Zwart benoemd tot hoogleraar

8 jun. 2018

Wilbert Zwart is per 1 juni benoemd tot hoogleraar Functional genomics in Oncology aan de faculteit Biomedische Technologie van de Technische Universiteit Eindhoven. Met deze benoeming kan hij het ontwikkelen van nieuwe technologieën in het Antoni van Leeuwenhoek stimuleren.

De onderzoeksgroep van Wilbert Zwart richt zich op hormonale functie bij kanker, met een focus op borstkanker en prostaatkanker. Hormonale therapie wordt veel toegepast bij deze patiënten, maar niet iedereen blijkt op de behandeling te reageren. Met zijn onderzoek wil Zwart biomarkers voor therapie-ongevoeligheid identificeren, nieuwe therapeutische targets vinden, en een beter begrip krijgen van tumoren die ongevoelig zijn voor hormonen.

Een van de speerpunten van het Antoni van Leeuwenhoek is het ontwikkelen en vroeg implementeren van nieuwe technologieën in het onderzoek. Technologische innovatie is ook de grote kracht van de Technische Universiteit Eindhoven. Zwart: "Met mijn aanstelling als hoogleraar aan deze universiteit kunnen we onze krachten beter bundelen. Daardoor kunnen we samen sneller en efficiënter nieuwe technieken ontwikkelen en nieuwe kennis introduceren in ons onderzoek."