Lodewijk Hijmans van den Bergh nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

24 mei 2019

De Raad van Toezicht (RvT) van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam heeft een nieuwe voorzitter. De 55-jarige Mr. Lodewijk Hijmans van den Bergh is met ingang van 21 mei officieel benoemd. Sinds december 2014 was hij al lid van de RvT. Momenteel is hij ook lid van de auditcommissie van de Raad van Toezicht. Na 12 jaar (drie termijnen) neemt Drs. Tom de Swaan afscheid van het AVL. Hij was sinds mei 2007 lid en vanaf 2011 voorzitter.

"Wij zijn Tom de Swaan zeer erkentelijk voor alle werkzaamheden die hij als voorzitter in de afgelopen jaren voor ons heeft uitgevoerd", aldus prof. dr René Medema voorzitter van de Raad van Bestuur van het AVL. "Zijn kennis en expertise zijn van grote waarde geweest voor onze organisatie. Wij wensen hem veel geluk met zijn andere werkzaamheden en kijken uit naar een nauwe en goede samenwerking met de nieuwe voorzitter Lodewijk Hijmans van den Bergh."

Carrière

Lodewijk Hijmans van den Bergh is in het dagelijkse leven als partner werkzaam bij het advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek N.V. Van 2009 tot 2015 was hij Chief Corporate Governance Counsel en lid van de Management Board en het Executive Committee van Koninklijke Ahold N.V. Naast het voorzitterschap van de RvT van het Antoni van Leeuwenhoek maakt hij o.a. deel uit van de Raad van Commissarissen van BE Semiconductor Industries N.V. (voorzitter) en HAL Holding N.V. (vice-voorzitter).