Oncoloog Dr. Jacqueline Stouthard treedt toe tot Raad van Bestuur Antoni van Leeuwenhoek

24 mrt. 2021 14:00

Dr. Jacqueline Stouthard is per 1 juni 2021 door de Raad van Toezicht benoemd als medisch directeur binnen de Raad van Bestuur van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Zij heeft de afgelopen twintig jaar verschillende medisch-leidinggevende functies bekleed in zowel algemene ziekenhuizen als het Antoni van Leeuwenhoek. Met de benoeming van Stouthard is een bestuurder uit eigen geledingen gevonden met jarenlange ervaring in de oncologie.

“Ons ziekenhuis kenmerkt zich door enorm gedreven en bevlogen professionals die uitstekend werk leveren. Het is een eer om samen met deze mensen onze missie 'a cure for every cancer' voor de patiënten dichterbij te brengen. Ik wil graag mijn kennis en ervaring inzetten om onze ambities te realiseren op het gebied van patiëntenzorg, wetenschap en opleiding."

De Raad van Toezicht is verheugd met de komst van Stouthard en heeft het volste vertrouwen dat zij een belangrijke bijdrage zal leveren aan de toekomst en de ambitie van het Antoni van Leeuwenhoek. Stouthard neemt de werkzaamheden van de interim medisch directeur Maas Jan Heineman over. "Wij wensen haar veel succes in deze nieuwe rol en rekenen erop dat haar deskundigheid en enthousiasme velen zullen inspireren,” aldus de voorzitter van de Raad van Toezicht, Lodewijk Hijmans van den Bergh.


Over dr. Jacqueline Stouthard

Internist-oncoloog Stouthard promoveerde in 1995 aan de Universiteit van Amsterdam. Na ruim vijftien jaar ervaring in de algemene oncologie, in onder meer het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam, richt zij zich sinds haar aantreden in 2011 bij het Antoni van Leeuwenhoek vooral op de behandeling van vrouwen met borstkanker en gynaecologische tumoren. Daarnaast werkt zij als clusterhoofd waarbij zij mede leidinggeeft aan de Medisch Oncologische Disciplines. Als oprichter en decaan van de AVL academie is zij nauw betrokken bij alle opleidingsactiviteiten van het AVL. Haar wetenschappelijk onderzoek richt zich op de communicatiebehoeften van oncologische patiënten. In 2014 werd zij uitgeroepen tot beste opleider van het jaar.

Over de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur is eindverantwoordelijk voor strategie, beleid, financiering en de realisatie van de organisatiedoelstellingen van het Antoni van Leeuwenhoek. De Raad van Bestuur bestaat uit drie leden. Naast Stouthard zijn dat René Medema (voorzitter RvB en directeur wetenschapsbeleid) en Marien van der Meer (directeur organisatie en bedrijfsvoering).