Een ziekenhuis kiezen bij slokdarm- en/of maagkanker

16 feb. 2022 11:00

Als u net gehoord heeft dat u slokdarm of maagkanker hebt, wilt u als patiƫnt of uw arts in het ziekenhuis de behandeling vaak snel starten. Als u de diagnose net hebt gekregen, is het goed om een afweging te maken of u in het juiste ziekenhuis zit. Ook als u al langer ziek bent, kan het goed zijn opnieuw deze afweging te maken.

Het is belangrijk dat u naar een ziekenhuis gaat dat gespecialiseerd is in de behandeling van slokdarm-/maagkanker.
Het slokdarm- en maagkankercentrum van het Antoni van Leeuwenhoek levert zeer gespecialiseerde zorg, waarbij de uitkomsten vaak beter zijn dan gemiddeld. Het team is zeer gespecialiseerd en dient als referentiecentrum voor andere ziekenhuizen. Het AVL behandelt iets meer mensen met slokdarm- en maagkanker dan gemiddeld en doet veel aan wetenschappelijk onderzoek. Wij bieden alle benodigde zorg voor mensen met slokdarm- of maagkanker zelf aan. De ervaringen van patiƫnten hiermee zijn zeer positief.

Heeft u (misschien) slokdarmkanker of maagkanker? Wij helpen u graag, we weten wat er op u en uw naasten afkomt en zorgen ervoor dat u gedurende het gehele behandeltraject optimaal wordt ondersteund.

Voor meer informatie over de mate van onze specialisatie, kennisniveau en behandelkwaliteit op het gebied van slokdarm-/maagkankerzorg verwijzen wij u naar de NFK Ziekenhuiskeuzehulp.