Piet van der Slikke nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Antoni van Leeuwenhoek

6 jul. 2022 16:00

De Raad van Toezicht (RvT) van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam heeft een nieuwe inkomend voorzitter benoemd. De 65-jarige mr. Piet van der Slikke is met ingang van 1 juli 2022 benoemd als lid van de RvT. Per 18 december 2022 volgt hij mr. Lodewijk Hijmans van den Bergh op als voorzitter van de RvT. Mr. Hijmans van den Bergh is sinds december 2014 lid en sinds 2019 voorzitter van de RvT; op 18 december 2022 eindigt zijn tweede benoemingstermijn.

Foto Piet van der Slikke

“Voor het Antoni van Leeuwenhoek heeft Lodewijk Hijmans van den Bergh enorm veel werk verzet en meegeholpen om tot onze ambitie ‘A cure for every cancer and excellent care for every patient’ te komen,” aldus prof. dr. René Medema, voorzitter van de Raad van Bestuur. “Zijn bespiegelende blik en verbindende rol hebben ons geïnspireerd. Wij danken hem voor zijn inzet. Tegelijkertijd kijken we uit naar de samenwerking met Piet van der Slikke, die als nieuwe voorzitter ook weer een schat aan inzichten en ervaring meebrengt.” Piet van der Slikke kijkt uit naar deze mooie functie. “Ik ben zeer gemotiveerd om voor dit bijzondere instituut aan de slag te kunnen gaan. Ik heb tijdens verschillende introductiegesprekken al ervaren dat er zeer bevlogen mensen bij het Antoni van Leeuwenhoek werkzaam zijn en ik zie uit naar het vervolg.”

De benoemingsprocedure is begeleid m.b.v. een extern wervings- en selectiebureau.

Carrière

Mr. Piet van der Slikke is in het dagelijkse leven CEO van het beursgenoteerde bedrijf IMCD dat hij sinds 2001 leidt. Daarvoor had hij een carrière bij Internatio Müller en in de advocatuur. Daarnaast is hij toezichthouder bij Stahl en voorzitter van het Van Gogh Museum Fonds.