Daniela Thommen sluit aan bij Oncode

Daniela Thommen sluit zich, samen met negen andere junior groepsleiders en hun onderzoeksgroepen, aan bij  Oncode. Daniela is uit 72 kandidaten geselecteerd op basis van de kwaliteit van haar wetenschappelijk werk, expertise en haar potentieel om bij te dragen aan de missie van Oncode Institute. Deze missie is gericht op het versnellen van doorbraken in het kankeronderzoek en het sneller vertalen van ontdekkingen uit het lab naar nieuwe behandelingen voor patiënten.

In haar onderzoek legt Daniela de nadruk op immuuntherapie waarbij ze met een door haar zelf ontwikkelde techniek, biopten van patiënten onderzoekt. Ze bestudeerd hierin de immuunrespons tegen tumoren. Door deze biopten in het lab in leven te houden, onderzoekt ze welke kenmerken van een tumor het succes van de therapie bepalen en ontwikkelt ze nieuwe behandelingen voor resistente patiënten.

Daniëla Thommen

Leer Daniela kennen in deze video

Daniela: “Ik kan niet genoeg benadrukken hoe buitengewoon vereerd en enthousiast ik ben om me bij Oncode aan te sluiten. Ik ben zeer dankbaar voor deze erkenning van ons onderzoek en kijk ernaar uit om betrokken te zijn bij de levendige wetenschappelijke Oncode-gemeenschap.”

Bekijk de video om meer te weten te komen over Daniela Thommen en haar onderzoek.