Nieuwe bestuursvoorzitter Antoni van Leeuwenhoek: Maurice van den Bosch

De Raad van Toezicht benoemt prof.dr. Maurice van den Bosch (1974) per 1 januari 2024 als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Antoni van Leeuwenhoek. Hij volgt bestuursvoorzitter prof.dr. René Medema op die op 1 april 2024 start als Lid RvB/Chief Scientific Officer (CSO) bij het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Van den Bosch heeft ruime ervaring als ziekenhuisbestuurder, medisch specialist en onderzoeker. Hij is sinds 2017 CEO/voorzitter Raad van Bestuur van het OLVG en daarnaast sinds 2020 voorzitter van Santeon, een netwerk van zeven topklinische ziekenhuizen in Nederland. Ook is Van den Bosch hoogleraar interventieradiologie bij het UMCU.

Vanuit de Raad van Toezicht

‘We zijn erg verheugd dat Maurice van den Bosch als bestuursvoorzitter het Antoni van Leeuwenhoek gaat leiden,’ zegt Piet van der Slikke, voorzitter van de Raad van Toezicht. ‘We hebben er vertrouwen in dat hij met zijn visie, bestuurlijke ervaring en verbindende kwaliteiten een waardevolle bijdrage gaat leveren aan het realiseren van de strategische doelen van het Antoni van Leeuwenhoek.

Maurice Van Den Bosch

Samen

‘Het Antoni van Leeuwenhoek combineert de zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek en heeft daarin zowel nationaal als internationaal een leidende rol. Ik kijk ernaar uit om samen met alle medewerkers, onderzoekers, artsen en (zorg)partners in de regio, en wereldwijd, de missie ‘a cure for every cancer and excellent care for every patient’ verder te verwezenlijken.’
Maurice van den Bosch