Online publiekslezing kwaliteit van leven 2022

15 mrt. 2022 19:30 - 21:00

Steeds meer mensen overleven kanker of leven langer met kanker. Tijdens en na de behandeling kunnen patiënten te maken krijgen met verschillende lichamelijke en psychosociale problemen. Daarom staan in ons Centrum voor Kwaliteit van Leven gespecialiseerde professionals klaar om patiënten en hun naasten te helpen bij problemen op lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel gebied. Om deze patiënten in de toekomst nog beter te kunnen ondersteunen, doet het Antoni van Leeuwenhoek ook wetenschappelijk onderzoek in dit centrum. Graag praten wij u tijdens een online publiekslezing bij over wat wij doen in het Antoni van Leeuwenhoek op het gebied van Kwaliteit van Leven. 

Programma

19.30 – 19.50 uur
Wat doen wij in het Antoni van Leeuwenhoek op het gebied van kwaliteit van Leven? Lonneke van de Poll vertelt over het onderzoek wat wij doen naar kwaliteit van leven en ook welke ondersteuning wij bieden vanuit ons Centrum voor Kwaliteit van Leven. 
Lonneke van de Poll, groepsleider onderzoek kwaliteit van leven

19.50 – 20.10 uur
Hoe maken wij kwaliteit van leven onderwerp van gesprek in de polikamer? En hoe komt een patiënt nu terecht bij onze hulpverleners van het Centrum voor Kwaliteit van Leven? 
Tafelgesprek met Kelly de Ligt, onderzoeker en Anke Koemans, ondersteuningsconsulent

20.10 – 20.30
Tijdens dit onderdeel vertellen specialisten vanuit het Centrum voor Kwaliteit van Leven wat zij doen op het gebied van onderzoek naar voeding en bewegen bij kanker, maar ook geven zij praktisch handvatten over voeding en bewegen bij kanker. 
Tafelgesprek met Martijn Stuiver, associate groepsleider kwaliteit van leven en Sheena Tjon a Joe, diëtist

20.30 – 20.50
Tafelgesprek met Jeannot Peijen en Celine Best over de stichting ‘Ziek Gelukkig’. Stichting 'Ziek Gelukkig' zet zich in om mensen die de diagnose kanker krijgen meer mentale ondersteuning te bieden.