Antoni van Leeuwenhoek kennissessie over slokdarm- en maagkanker - 2023

5 jul 2023 19:30

Op woensdag 5 juli organiseert het Antoni van Leeuwenhoek een kennissessie over slokdarm- en maagkanker. U kunt deze kennissessie live bijwonen in het Antoni van Leeuwenhoek of u kunt de sessie online volgen vanuit uw eigen huis.

Tijdens de kennissessie gaan we in gesprek met een patiënt met slokdarmkanker en een patiënt met maagkanker. Op deze manier proberen wij zo goed mogelijk ervaringen uit te wisselen. Ook vertellen onze sprekers over de laatste ontwikkelingen, onderzoek en behandeling die wij in het Antoni van Leeuwenhoek uitvoeren. Tijdens het kennissessie is het mogelijk om vragen te stellen aan de sprekers. Na afloop is er er voor de live aanwezigen de mogelijkheid om na te praten met de sprekers en met andere aanwezigen. 

Sprekers 

Programma

19:00 - 19.30 uur
Inloop en ontvangst

19.30 – 19.45 uur
Welkom door Yvonne Hilhorst, verpleegkundig specialist. Wat komt er op je af als je de diagnose slok- of maagkanker krijgt, wat kunnen wij in het AVL voor deze patiënten betekenen.  

19.45 – 21.00 uur
In gesprek met deskundigen op het gebied van slokdarm- en maagkanker. We gaan met de volgende sprekers in gesprek. In het gesprek wordt onder andere ingegaan op voedingsadviezen, orgaansparende behandeling en de impact van slokdarm- of maagkanker op iemands leven. 

  • Chirurg, Johanna van Sandick
  • Maag-darm-leverarts, Jolanda van Dieren 
  • Verpleegkundig specialist, Yvonne Hilhorst
  • Maartje Brandt, diëtist
  • Ervaringsdeskundige met slokdarmkanker
  • Ervaringsdeskundige met maagkanker

Tijdens deze gesprekken is er ruimte om vragen te stellen aan de sprekers. 

21.00 – 21.30 uur
Na afloop is er tijd om een van de deskundigen te spreken of met elkaar na te praten met een drankje. 

Aanmelden