Longkanker

Op deze pagina kunt u meer lezen over de ervaringen van patiënten met longkanker in ons ziekenhuis, de bekwaamheid van onze specialisten, de behandelresultaten en de actuele wachttijden bij de behandeling van longkanker.

Paul Baas
Omdat vrijwel alle denkbare behandelmogelijkheden hier aanwezig zijn, kunnen we in een multidisciplinair team de behandelingen aan de ziekte aanpassen.
Prof. dr. Paul Baas Longarts

Patiëntervaring

Patiëntervaring is de waardering van patiënten voor de zorg en service in het Antoni van Leeuwenhoek. Onze patiënten hebben aangegeven dat zij deskundigheid, persoonlijke aandacht, informatie, vertrouwen en de mogelijkheid tot eigen inbreng belangrijke aspecten vinden om het Antoni van Leeuwenhoek op te beoordelen.

8.7

Patiënttevredenheid in het Antoni van Leeuwenhoek

Patiënten met longkanker beoordelen het Antoni van Leeuwenhoek met de volgende rapportcijfers.

Deel uw eigen ervaring
 • 8.9
  Deskundigheid
 • 8.5
  Informatie
 • 8.7
  Persoonlijke aandacht
 • 8.9
  Vertrouwen
 • 8.8
  Mogelijkheid eigen inbreng
Op De Kelder
"Vaak gaat het over het oplossen van de kwaal, maar hier is ook aandacht voor de psychosociale ondersteuning."
Dhr. op de Kelder Patiënt

Bekwaamheid

Met bekwaamheid bedoelen wij de ervaring en deskundigheid van onze specialisten, specifiek voor deze vorm van kanker. Dit betreft het aantal patiënten jaarlijks worden behandeld, hoeveel patiënten er vragen om enkel een second opinion en welke behandelingen er worden uitgevoerd.

 • 3381

  patiënten met longkanker

Onderverdeling naar type behandelingen

De bekwaamheid van ons team van specialisten is gebaseerd op de drie belangrijkste pijlers van onze behandeling: hoeveel patiënten geopereerd zijn, bestraald zijn en/of een behandeling met medicatie hebben ontvangen. Per pijler geven wij u inzicht in onze ervaring.

Wanneer u een + ziet, kunt u hier op klikken en ziet u nog een verdere onderverdeling naar de meest voorkomende behandelingen.

Behandelresultaten

Patiënten willen graag weten wat de effecten van een behandeling zijn. Is de kanker weg? Hoe is de kwaliteit van leven? Wat is het risico op complicaties? Was er een vermindering van symptomen, klachten en pijn? Wat is het risico op terugkomen van de ziekte?

We streven er naar u op korte termijn te informeren over de overlevingscijfers en ook te kunnen informeren over aantallen complicaties, recidieven (de kans op terugkeer van de tumor) en de ervaren kwaliteit van leven van onze patiënten.

 

Koen Hartemink in gesprek (longkanker)
Samen met de specialisten vanuit de verschillende disciplines maken we voor iedere patiënt een op maat gemaakt behandelplan.
Dr. Koen Hartemink Chirurg
14 dagen

Wachttijden longkanker

De wachttijden voor een afspraak of second opinion bij longkanker zijn maximaal 14 dagen. Uw verwijzer kan contact met ons opnemen voor meer informatie of verdere afstemming.