Corona-noodfonds voor voortzetten kankeronderzoek. Helpt u mee?

18 jun. 2020 16:45

Het coronavirus heeft grote impact op onderzoek naar kanker. Door de 1.5 meter samenleving kan slechts 40% van het normale aantal onderzoekers op het lab aanwezig zijn. Hierdoor loopt onderzoek vertraging op. De Antoni van Leeuwenhoek Foundation heeft een corona-noodfonds opgericht waarmee de aanpassingen worden gefinancierd die nodig zijn om ons onderzoek zo goed en snel mogelijk voort te zetten. Helpt u mee?

We doen er alles aan om in deze periode het onderzoek van onze 745 onderzoekers en onderzoeksmedewerkers onverminderd voort te zetten, zodat de nieuwste inzichten en technieken zo snel mogelijk beschikbaar worden voor de patiënt. Onderzoekers werken waar mogelijk vanuit huis of in shifts op het lab. Zelfs in het weekend! Toch is dit onvoldoende om het onderzoek in het gebruikelijke tempo voort te zetten.

Corona-noodfonds
Om de vertraging van ons onderzoek op te vangen is extra geld nodig voor: veilige 1,5 meter-afstand werkplekken in het laboratorium, het verlengen van aanstellingen van onderzoekers en het beschikbaar stellen van de juiste thuiswerkfaciliteiten. Voor een bedrag van € 260 per onderzoeker kan onderzoek vanuit huis direct worden hervat. Deze onvoorziene kosten worden niet gesubsidieerd door de overheid of andere subsidieverstrekkers.

Helpt u mee?
Wilt u bijdragen aan het corona-noodfonds, doneer via avlfoundation.nl/noodfonds.

Marlize Van Breugel Noodfonds Foundation
Onderzoekster Marlize van Breugel, normaal werkzaam in het lab, is voorbereid om haar onderzoek thuis voort te zetten.
Marlize van Breugel onderzoekster