‘AYA-onderzoeker’ Olga Husson krijgt prijs Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie

18 mrt. 2022 17:00

Olga Husson heeft 18 maart de Hanneke de Haes award uitgereikt gekregen van de Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie (NVPO). Ze krijgt de prijs omdat ze ‘een excellente onderzoeker is die met grote betrokkenheid streeft naar maatschappelijke impact van haar onderzoek gericht op jongvolwassenen die leven met of na kanker’.

Olga Husson is groepsleider ‘Personalized oncology in adolescent and young adult patients’ in het Nederlands Kanker Instituut, het onderzoeksinstituut van het Antoni van Leeuwenhoek. Als coördinator wetenschappelijk onderzoek van het AYA Zorgnetwerk zet zij zich in voor het verlenen van de beste leeftijdsspecifieke AYA-zorg aan elke AYA in Nederland waardoor de AYA kracht en autonomie herwint, zo goed als mogelijk kan leven met en na kanker en zich zinvol en onderscheidend kan inzetten voor de maatschappij.

Over de Hanneke de Haes award
De Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie (NVPO) reikt jaarlijks de Hanneke de Haes award (voorheen de NVPO-award) uit aan iemand die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de psychosociale oncologie in Nederland. De bijzondere verdiensten kunnen liggen op het terrein van wetenschappelijk onderzoek, psycho-oncologische zorgverlening, organisatie van de psycho-oncologische zorg, deskundigheidsbevordering en onderwijs en, op het terrein van bijzondere verdiensten voor de vereniging.

Lees ook: