Samenwerking Proctos Kliniek en Antoni van Leeuwenhoek

1 jun. 2022 09:00

Het Antoni van Leeuwenhoek en de Proctos Kliniek, medisch centrum gespecialiseerd in aandoeningen van de anus en de endeldarm (proctologie), gaan nauwer samenwerken om patiënten snel en deskundig te helpen bij bevindingen die mogelijk wijzen op kanker.

De samenwerking is de afgelopen week bestendigd en houdt in dat patiënten makkelijker onderling naar elkaar verwezen kunnen worden voor diagnostiek of behandeling. Patiënten die in de Proctos Kliniek worden gezien en bij wie een (hoge verdenking op) kanker wordt vastgesteld, kunnen snel terecht in het AVL. Daarnaast kunnen patiënten met anale klachten na behandeling voor bijvoorbeeld endeldarmkanker en patiënten met een goedaardige anale aandoening verwezen worden naar de Proctos Kliniek voor verdere diagnostiek en behandeling.

De Proctos Kliniek heeft 3 vestigingen in Nederland waaronder een vestiging naast het ziekenhuis in het oude Slotervaart ziekenhuis.


Op de foto van links naar rechts: Joanna Luttikhold, chirurg (Proctos) - Geerard Beets, chirurg (AVL) -  Claudia Bustamente, doktersassistente (Proctos) - Sebastiaan van der Bent, dermatoloog (Proctos) -  Martijn Bethlehem, chirurg (Proctos) - Charlotte Molenaar, chirurg (Proctos)