Wim Koelewijn

Als patiënt bezoek ik sinds 2014 regelmatig het AVL. Uit het niets bleek er bij mij sprake te zijn van een uitgezaaid melanoom. Razendsnel werd er onderzoek gedaan en startte de  behandeling met o.a. een operatie, bestralingen en immuuntherapie. In de tussentijd kon ik gelukkig snel weer mijn werk hervatten en twee studies afronden. Ik voel ik mij goed en bezoek het AVL nu voor de periodieke controles.

Gedurende deze periode heb ik ook mogen ervaren hoe patiëntgericht alle medewerkers van het AVL (van artsen, verpleegkundigen tot ondersteunend personeel) zijn. Vanuit hun professie, maar ook door het schenken van ‘echte’ aandacht aan patiënten en het blijven aangaan van het gesprek. Dat gaf en geeft mij het gevoel dat ik als persoon word gezien en in de beste handen ben op het gebied van kankerzorg. Daar ben ik iedereen dankbaar voor en wil dan ook graag iets terugdoen voor het ziekenhuis.

Toen ik las dat het AVL mensen zocht voor de Patiëntenraad heb ik mij daarom beschikbaar gesteld. Ik help graag mee om vanuit patiëntenperspectief het bestuur te adviseren de kwaliteit van de zorg en de aandacht voor patiënten en hun naaste familie op een hoog niveau te houden. Ik neem daarbij de ervaringen van mijn gezin met twee opgroeiende dochters mee.