Martin Rijlaarsdam

Sinds 2021 ben ik in het AVL werkzaam als internist-oncoloog. Mijn aandachtsgebieden zijn borstkanker en gynaecologische tumoren zoals baarmoeder(hals)kanker, eierstokkanker en vaginakanker.

Het spreekt me aan dat de behandeling van kanker teamwork is. In de eerste plaats bedoel ik hiermee de patiënt, haar omgeving en de betrokken zorgverleners. Goede communicatie en tijd voor heldere uitleg en samen beslissen staan hier centraal. Daarnaast zorgt intensieve samenwerking met andere specialisten ervoor dat we samen de beste zorg voor de patiënt kunnen leveren. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan gynaecologen, chirurgen, radiotherapeuten, pathologen, radiologen en genetici.

Onderzoek naar de oorzaken en behandeling van kanker is sterk verweven met de patiëntenzorg in het AVL. Zo worden onze behandeladviezen altijd vormgegeven vanuit de laatste inzichten uit ons eigen en wereldwijd onderzoek. Mijn wetenschappelijke achtergrond (bioinformatica en celbiologie van kiemceltumoren) draagt bij aan het bouwen van dit soort bruggen tussen onderzoek en behandeling (from bench to bed).