Arjan Van Helmond Neutral Zone #4 (Silver) T
123

Arjan van Helmond

Neutral zone #4

Dit werk maakte de kunstenaar naar aanleiding van een zeer dierbaar persoon die getroffend werd door kanker. Voor de kunstenaar is ‘Neutral Zone #4 (silver)’ één van de belangrijkste werken uit deze periode.  Van Helmond: “De titel verwijst naar het niemandsland tussen twee strijdende partijen, en daarmee naar de onzekerheid en de instabiliteit die deze periode met zich meebracht. De zee is niet liggend geschilderd als een landschap, maar staand, als een fysieke entiteit, die tegenover je staat. Het is zowel een beeld dat streeft naar bevrijding, als een beeld van angst, van iets wat je meesleurt, waartegen je verzet moet bieden, maar je weet niet hoe.”

Arjan van Helmond (Deurne, 1971) is vooral bekend geworden met schilderijen van interieurs. In 2017 won hij de Jeanne Oosting prijs, met een serie zee-schilderijen. Zijn werk bevindt zich in museum- en privécollecties in binnen- en buitenland.

‘Neutral Zone #4 (silver)’ is een schenking van de kunstenaar aan het Antoni van Leeuwenhoek uit dankbaarheid en als steun.

Arjan van Helmond (1971) - Neutral Zone #4 (silver), 2017
Gouache op doek.

Dit werk bevindt zich in de centrale hal.