Claudy Jongstra Spring Of Light 1 RT

Claudy Jongstra

Spring of Light 1 en 2

Claudy Jongstra (1963) is wereldwijd bekend om haar monumentale kunstwerken en installaties, waarvan de organische oppervlakken en genuanceerde tinten haar meesterlijke innovaties in de eeuwenoude techniek van het maken van wolvilt weerspiegelen. In 2001 vestigde Jongstra haar atelier in het landelijke noorden van Nederland, waar ze een ecologisch experiment in het lokale landschap begon. Met het behoud van een kudde zeldzame, inheemse Drentse heideschapen (het oudste ras in Noord-Europa) en het cultiveren van een gespecialiseerde botanische verzameltuin voor ververs, creëert Jongstra een volledig duurzame keten die culmineert in haar kunstwerken. In opdracht van het Antoni van Leeuwenhoek ontwierp Jongstra meerdere grote werken.

Spring of Light 1, 2016

Wol-vilt; Drentse heide wol, mohair, merino, zijde, katoen; Natuurlijke verfpigmenten: walnoot, uienschillen, indigo, natuurlijke wit- en grijstinten.

Spring of light 2, 2016

Wol-vilt; Drentse heide wol, mohair, merino, zijde, katoen; Natuurlijke verfpigmenten: walnoot, uienschillen, natuurlijke wit- en grijstinten, uienschillen + indigo-overdye.

Deze werken bevinden zich in de wachtruimte van polikliniek 1.
Bron: Claudy Jongstra | Home

De glazen zaal

Untitled, 2014 maakte Jongstra voor de ‘Glazen Zaal’ een vergaderzaal die ook regelmatig gebruikt wordt voor diensten die in het Antoni van Leeuwenhoek plaatsvinden.

Claudy Jongstra (1963) - Untitled, 2014
Wol-vilt; Drentse heide wol, mohair, merino, zijde; Natuurlijke verfpigmenten: walnoot, uienschillen, natuurlijke wittinten, indigo. Bron: Claudy Jongstra | Home

2016

Claudy Jongstra (1963) - Z.T., 2016
Wol-vilt; Drentse heide wol, mohair, merino, zijde, katoen; Natuurlijke verfpigmenten: walnoot, uienschillen, natuurlijke wit- en grijstinten, uienschillen + indigo-overdye.

Deze werken zijn niet publiek toegankelijk.