Videobellen gaat vanaf 3 februari via Microsoft Teams

Vanaf vrijdag 3 februari gaat videobellen – ook wel video-afspraak of videoconsult genoemd – op een andere manier werken dan u tot nu toe van ons gewend bent. Vanaf dan werken we met het beveiligde programma Microsoft Teams.  Met dit programma kunt u online uw zorgverlener zien en spreken. U hoeft voor de afspraak dus niet naar het ziekenhuis te komen.

U ontvangt vooraf van ons een e-mail als een u video-afspraak heeft met daarin uitleg over hoe het werkt. Heeft u op 3 tot en met 9 februari een video-afspraak? Dan ontvangt u de informatie over hoe dit werkt tijdig per mail. Vanaf 3 februari is deze informatie ook te vinden op deze pagina. Daar staat ook hoe het programma Teams werkt.

Voorkeur doorgeven voor een video afspraak kan ook

Daarnaast kunt u vanaf 3 februari in uw digitale patiëntendossier MijnAVL bij toestemmingen en voorkeuren aangeven of u de voorkeur heeft voor een afspraak via videobellen. Als u de voorkeur op ‘aan’ zet, dan plannen wij, als dit kan, een video-afspraak in. U hoeft voor de afspraak dus niet naar het Antoni van Leeuwenhoek te komen.

Niet alle afspraken zijn geschikt voor videobellen. Uw zorgverlener bepaalt of videobellen mogelijk is.