Komt u naar het Antoni van Leeuwenhoek? Draag dan een mondneusmasker.

1 okt. 2020 10:51

Vanaf donderdag 1 oktober vragen wij u dringend een mondneusmasker te dragen bij een bezoek aan ons ziekenhuis. Dit geldt voor alle patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar. Hiermee geven wij gehoor aan het dringende advies van het kabinet om het dragen van mondneusmaskers in publiek toegankelijke binnenruimtes verplicht te stellen. 

We zien helaas het aantal coronabesmettingen in Nederland en vooral in de regio Amsterdam toenemen. Daarom vinden we het noodzakelijk dat we er alles aan doen om besmetting en/of verspreiding in ons ziekenhuis te voorkomen. Niet alleen ter bescherming van onze patiënten, maar ook ter bescherming van onze medewerkers.

Heeft u een afspraak in het AVL? Neem dan een eigen mondneusmasker mee. Als u geen (of een verkeerd) mondneusmasker heeft, krijgt u er een bij binnenkomst. Uw mondneusmasker doet u op in de lift of trappenhuis van de parkeergarage en voor binnenkomst en houdt u gedurende uw hele bezoek op.

Daarnaast blijft het belangrijk dat iedereen zich consequent aan de coronamaatregelen houdt. Dat betekent anderhalve meter afstand houden van anderen, regelmatig handen desinfecteren en hoesten en niezen in de ellenboog.

Alle coronamaatregelen

Voor meer informatie over al onze maatregelen – zoals de aanpassingen van de bezoekersregeling – kunt u hier lezen.

Veelgestelde vragen

Verstrekt het AVL vanaf nu aan alle patiënten, bezoekers en begeleiders bij binnenkomst een mondneusmasker, of moet ik daar zelf voor zorgen?

Wij vragen u om een eigen mondneusmasker mee te nemen. Als u geen (of een verkeerd) mondneusmasker heeft, krijgt u er een bij binnenkomst.

Moet ik nog steeds 1,5 meter afstand bewaren als ik een mondneusmasker draag?

Het blijft belangrijk dat iedereen zich consequent aan de coronamaatregelen houdt. Dat betekent dat we nog steeds anderhalve 1,5 meter afstand bewaren van anderen, regelmatig handen desinfecteren en hoesten en niezen in de ellenboog.

Dragen de medewerkers van het AVL ook mondneusmaskers?

Ja medewerkers dragen of een face shield of een mondneusmasker.

Waarom was het dragen van mondneusmaskers eerst niet nodig en nu wel?

De coronamaatregelen zijn vanaf eind september 2020 weer verder aangescherpt in heel Nederland. Want het aantal besmettingen neemt toe. Ook in de regio Amsterdam: de besmettingsgraad in deze regio is heel groot. Burgemeester Halsema heeft, als voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam, specifieke maatregelen getroffen voor Amsterdam. Het kabinet scherpt de maatregelen nu nog verder aan en geeft het dringende advies om een mondneusmasker te dragen in de publieke binnenruimte. Wij beschouwen ons ziekenhuis als een publieke binnenruimte.  

Is het verplicht om mondneusmaskers te dragen of is het een keuze en waarom?

Wij doen een dringend beroep alle patiënten en bezoekers om een mondneusmasker te dragen bij een bezoek aan ons ziekenhuis. Dit geldt voor alle patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar. Hiermee geven wij gehoor aan het dringende advies van het kabinet om het dragen van mondneusmaskers in publieke binnenruimteserplicht te stellen. 

Moeten patiënten, begeleiders, bezoekers ook mondneusmaskers dragen in de hallen en wachtkamers?

Ja wij vragen patiënten, begeleiders en bezoekers overal een mondneusmasker te dragen. Behalve als patiënten zijn opgenomen. Op die afdelingen dragen patiënten geen masker tenzij de patiënt dit zelf wil. Buiten die afdelingen dragen ze wel een mondneusmasker.

Hoe weet ik of een goed mondneusmasker heb? Mag ik een zelfgemaakt masker dragen bijvoorbeeld?

Wij vragen u om een eigen mondneusmasker mee te nemen. Als u geen (of een verkeerd) mondneusmasker heeft, krijgt u er een bij binnenkomst.